Uutiset

Ville Karhulahti aloittaa oman tallin

Anu Leppänen
Ruotsin markkinoiden uusin valmentajanimi Ville Karhulahti. Tosin ”Stig H:n” ykkösmies avaa tallin ovet vasta elokuun alussa.

Tiistaina julkisuuteen vuoti ATG:n  raviasiantuntija Peter Anderssonin tweettauksen myötä tieto uudesta valmentajasta Ruotsin markkinoille. Stig H. Johanssonin ykkösmiehenä 5,5 vuotta työskennellyt Ville Karhulahti aloittaa oman tallin pidon elokuun alussa.

Karhulahti, 37, siirtyy Julmyran valmennuskeskukseen Uppsalan lähelle alustavasti 24 karsinan talliosaston isännäksi. Muun muassa Reijo Liljendahl, edellinen Stig H.:n pitkäaikainen ykkösmies ennen Karhulahtea, valmentaa myös juuri Julmyrassa.

"Tarkoitus oli pitää tätä vielä omana tietona, mutta nyt se sitten tuli kuitenkin julki", Karhulahti kertoi.

"Ajattelin, että hoidetaan tämä homma ensin kotiin huolellisesti, kun jäljellä on vielä melkein kolme kuukautta. Siksi ei ole vielä hirveästi ehtinyt mainostaa tai yrittää saada hevosia, mutta joitakin kuvioita on jo selvänä. Onkel Investin varsoja tulee Liljendahlilta ainakin alkuun, ja muutamien muiden hevosenomistajien kanssa on ollut suunnitelmia. Enemmän Ruotsista. Olen ollut täällä sen verran pitkään, että tuntevat minut paremmin tällä puolella."

Karhulahti ei ole eilisen teeren poika hevoshommissa, sillä hän on ollut aiemmin vuosia töissä Kari Lähdekorvella, Petri Salmelalla ja Rainer Björkrothilla Ruotsissa sekä kolmen kuukauden opiskelujaksot Italiassa ja USA:ssa.

"Kaikki nuo pitemmät ajat ovat olleet oikein hyviä aikoja, toki lyhyet kaukomatkatkin. Kaikki isännät antoivat paljon vastuuta, ja noina aikoina tuli hyvää menestystäkin. Lähdekorvella olin ehdokkaana vuoden komeetaksikin. Stig H. on ollut myös tosi hyvä paikka, mutta ehkä olisin toivonut enemmän kilvanajoa. Lähdekorvella sitä tuli siis hyvin. Salmelalla olin enemmän varsoja treenaamassa. On siis monta näkökulmaa jo, ja ajattelin jo Johanssonille tullessa, että tämä on viimeinen paikka ennen omaa yritystä. Katsotaan nyt montako hevosta tulee, ennen kuin värvätään henkilökuntaa, mutta ainakin tyttöystävä ja minä aloitamme siellä."

Onko kaluston painopisteestä näkemystä?

"Olisi saatava hyviä varsoja mutta myös kilpahevosia, jotka voisivat toimia mainoshevosina. Koitetaan saada mahdollisimman hyvä kalusto, siitä kaikki lopulta riippuu."

Näissä Julmyran maisemissa Karhulahti aloittaa tallinsa. Vuodenaika elokuussa on toki eri kuin kuvassa. Kuva: Anu LeppänenStig H. Johansson tulee vähentämään hevosia radikaalisti jatkossa. Stora Albyn valmennuskeskuksen suurten tallien pääosan karsinoista vuokraa kesästä alkaen Svante Båth.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Katja Melkolle kovia vahvistuksia - lauantain 75:stä tulee menestystä?

Ville Mikkola myi Harrisburgissa varsoja - Oskari Mäenpää osti

Ruotsalaiset hurjina - suomalaisetkin mukana Harrisburgin avauspäivässä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video