Uutiset

Peter Ingves ohjissa Jägerson T75-jackpotissa

Ville Toivonen
Soo soo, tytöt ja pojat, ohjastaja puhuu nyt! Peter Ingvesiä ei usein näe vakavana, mutta Jägersron 75-kierros vaatii ainakin keskittymistä, on sen verran hyvät ajokit.

Peter Ingves, 58, ohjastaa elämänsä parasta kautta. Se näkyy Jägersron 75-kierroksellakin: mies ohjastaa kolmen lähdön avainhevosta, ja esimerkiksi Björn Goopin tallin ykköskuskina näissä raveissa.

Kymmenen miljoonan ohjastetun palkintokruunun raja tänä vuonna meni hiljattain rikki Ingvekseltä. Tällä viikolla on mennyt muutenkin kovaa: Åbyn keskiviikon T86-raveista tuli kaksi ja tiistaina Jägersrossa kolme tolppaa.

"Ajattelinkin, että 10 miljoonan raja olisi hyvä tavoite, mutta eihän näitä oikein voi budjetoida, kun ei yhtään tiedä millaisilla hevosilla tulee ajamaan", Peter Ingves pohtii.

"Kuitenkin on mennyt oikein hyvin, ja tämä on paras vuosi moneen aikaan. Camilla Highnessin ja Commander Crowen aikoina tuli kyllä isompiakin vuositilejä, mutta kuitenkin nyt laajemmalla rintamalla. Lauantain hevoset ovat tosi mielenkiintoisia, varsinkin 75-hevoset. Täytelähtöjen hevosista ei ole voittajafiilistä. Aqua De Vie on Steen Juulin mukaan hyvässä kunnossa, mutta se ennemmin sijoittuu kuin voittaa."

Tutuin hevonen Ingvesille, Olle Rols (T75-6), lienee vähintään yhtä hyvä sauma, kuin Goopin hevoset.

"Björnin valmennettavat, Quite Right (T75-2) ja Rajah Silvio (T75-3) ovat hyviä ja kunnossa, mutta kannattaa kuunnella illalla Björnkollen-videolta, mitä Björn itse odottaa niiltä? Hän tietää parhaiten. Kumpikin on mielestäni ainakin oikein hyvä sauma. Olle Rols on mahdollinen menestyjä vaikka huipulle saakka, se on niin voitontahtoinen - ei anna periksi millään. Viimeksi se palasi tauolta ja ajoin tarkoituksella nätisti, ja voimia jäikin sitten paljon käyttämättä. Nyt voi jo ajaa vähän rohkeammin, vaikka vastushan kovenee. Hevonen on kuitenkin tosi kyvykäs, se tuntui paremmalta kuin ikinä jo lämmityksestä saakka viimeksi eli tosi rennolta nyt, ja odotan aika vesi kielellä tätä ajotehtävää."

Pääset tästä Jägerson jackpotkierroksen T75-listoihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Björn Goopilla myös suomalaishevosilla menestyssaumoja Pariisissa

Stall Nikkasen hevoset tähyävät Goopin tallissa Ranskan rahalähtöihin

Illan T86-haaste alkaa kahdella varmalla

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video