Uutiset

Uudenmaan Upein-voittaja siirtyi Esa Holopaiselle

Kuva: Anu Leppänen
Nelivuotias tamma Mentha on tienannut urallaan 33 815 euroa. Kari Venäläinen on ajanut tamman uran kaikki startit.

Viime joulukuussa Uudenmaan Upeimman voittanut Mentha vaihtoi tallia omistajien ajankäytöllisistä syistä.


Mentha voitti viime vuonna kymppitonnin ykköspalkinnon 3-vuotiaiden Uudenmaan Upein-finaalista, ja oli lisäksi Kasvattajakruunussa kolmas. Tänä vuonna tamma oli Next Directionin voittamassa Derby-karsinnassa kolmas, mutta loppukaudesta laukat tulivat kuvioihin.

Omistajaperheen Timo Karosvuo kertoo, että valmentajanvaihdoksen taustalla on ennen kaikkea muut kiireet.

"Oma aika ei riitä ja suoraan sanottuna tulee välillä väsykin", Karosvuo perustelee.

"Piti löytää uudet sävelet, koska meillä ei ole koskaan ollut näin hyvää hevosta. Ei haluttu nostaa käsiä pystyyn, vaan kokeilla jotain uutta. Tämä on meillekin uusi kuvio, ei ole koskaan aiemmin ollut omaa hevosta ammattivalmentajalla. Capehills Don oli aikanaan Risto Airaksisella, mutta siinä oli isompi porukka. Mentha taas on oman perheen hevonen."

Mentha siirtyi Hollolaan Esa Holopaiselle viime viikolla, ja kävi myös Jarno Kauhasen sekä Tuula Pursiaisen tutkittavana.

"Viime starttien laukkoihin on aina ollut vähän eri syyt, mutta nyt niihin löytyi viat. Uskon, että Eskin on tästä hyvä jatkaa ja hän saa päättää, miten tekee. Menthalla on paljon luokkaa sisällä, mutta tänä vuonna on vain ollut paljon u-tuuria."

"Tämä ei ole väliaikainen ratkaisu talven ajaksi, vaan toivotaan, että tulee pidempiaikainen yhteistyö Holopaisten kanssa. Meillä on ollut Kallen (Venäläinen) kanssa hyvä yhteistyö ja olemme sillä lailla kuskiuskollisia, että emme heti ole vaihtamassa kuskia tai valmentajaa", Karosvuo sanoo.

Karosvuon omaan treeniin jäi Menthan kolmivuotias pikkusisko Maize, jonka lisäksi perheellä on kaksi siitostammaa ja poni.

Timo Karosvuon perheen Mentha siirtyi Esa Holopaisen treeniin, mutta pikkusisko Maize jatkaa kotivalmennuksessa. "Viime talvena pidettiin vielä molemmat itsellä, mutta nyt kun Mentha ja Maize ovat molemmat kilpailleet, se on tuonut lisää haasteita ajankäyttöön", Karosvuo kertoo. Kuva: Ville Toivonen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amorphiksen Esa Holopaisen sooloprojekti lähti alkuun koronasta – "Lopputulos on paljon enemmän kuin mitä ajattelin"

Kun käteen jäi vain tyhjä kalenteri ja epäreiluuden tunne

Rose Stahl Esa Holopaisen tallin lupaukseksi - Good Morningkin menestyy vielä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video