Uutiset

"Kunkku-Henkka" vauhdissa myös Ylivieskassa

Henri Bollström jatkoi "ruunakunkkareissa" siitä, mihin Lahden kuninkuusraveissa jäi. Hän täräytti voiton Nopsan Vauhdilla, joka taittoi 1 600 metrin ryhmän kilometriaikaan 1.22,4, joka on uusi rataennätys.

Ruunaruhtinas-kilpailun ensimmäinen osamatka 1 600 metriä oli yllättäjien juhlaa. Johtavaa seurannut Nopsan Vauhti täräytti maalipaalulle ensimmäisenä. Toiseksi kiri lähdön toiseksi vähiten pelattu Pertturi ja kolmas oli Pyörylän Paroni. Yllätystä kuvaavasti voittajakerroin oli reilut 20, kaksarikerroin 1 095 ja troikkakerroin lähes 26 500.

10 000 euron ykkösen lisäksi voittaja sai ylimääräisen 1 000 euroa rataennätyksestä. Pertturi ja Pyörylän Paroni menivät 1.22,6

"Tuntui, että voimia jäi varastoonkin. Laput säästettiin huomiselle", ohjastaja myhäili.

Valmentaja Ismo Truhponen laittoi varikolla etukengät takaisin Nopsan Vauhdin kavioihin ja arveli, että samalla balanssilla jatketaan huomennakin.

"Oliko se voitto nyt kuitenkaan yllätys? Pelaajille voi antaa vähän pyyhkeitä, että eivät ole ihan tarkkaan seuranneet hevosen edellisiä juoksuja. Ja onhan tällä pärjätty parhaita orejakin vastaan, niin kyllähän ruunillekin pitää pärjätä."

Kisassa riitti myös jossiteltavaa, sillä matkaan päästiin vasta toisella yrityksellä. Ensimmäinen lähtö palautettiin epätasaisen kiihdytyksen takia, rangaistuksia tilanteesta ei jaettu. Suosikki Polara kävi kuumana uusinnasta ja Antti Tupamäki oli lähes kierroksen verran matkustajan roolissa.

"Kyllä siinä ehti jo pelätä, että nyt rysähtää kunnolla, mutta onneksi autosta tajuttiin lähteä viime hetkellä liikkeelle", hän kertaili hyväksytyn lähdön alkutahteja.

Polara oli kuudes ajalla 1.22,8. Huomisen 2 600 metrille lähtörata on 11 ja  Tupamäki kaavaili varustemuutoksia.

"Jotain pitää keksiä. Se on toisten takaa niin nahkea muuten. Voi olla, että laitetaan ensimmäistä kertaa vetolaput."

Pyörylän Paronin valmentaja Leo Mönttinen oli tyytyväinen kolmanteen sijaan.

"Hevonen tuli hyvin loppua ja olisi ollut ehkä korkeammallakin, jos Josveis olisi vetänyt paremmin. Huomiselle lähdetään hyvillä mielin, mutta kysymysmerkkejäkin on. Hevonen ei ole ennen ollut yötä poissa kotoa ja kahtena päivänä peräkkäin ei ole ajettu kilpaa."

Josveis oli yhdeksäs ajala 1.24,0. Valmentaja Antti Ojanperä odotti huomiselta parempaa suoritusta.

"Aika odotettu esitys oli tänään. Josveisille saisi olla vähän viilleämpi keli. Uskon, että hevonen on huomenna terävämpi."

Pireus oli yhdeksäs ajalla 1.24,9. Taustajoukkoihin kuuluva Eero Kajula kertoi, että voimia säästyi huomisellekin.

"Hevonen on vasta tuloillaan. Huomiselle lähdetään hyvillä mielin. Hevosta rakennetaan vielä ensi vuotta varten, silloin se on oikeasti hyvä."

Huomiselle lähdetään tähän päivään verrattuna käännetyssä järjestyksessä eli tänään numerolla yksi startannut Koskelan Akseli lähtee radalta 12 jne.

Ravinetti kertoo huomenna kilpailijoiden tuoreita kuulumisia erillisessä jutussa ennen h-hetkeä.

MT Ravinettiä julkaiseva Maaseudun Tulevaisuus on Ruunaruhtinas-kilpailun yhteistyökumppani.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Janne Tiainen jännittää aina Polaran kilpailuja: "Onneksi itse ei ole Anttina tuolla kärryjen päällä"

Pakkanen kirittää ruotsalaisvierasta jenkkien voimin

"Paikka on mailille hyvä, kyllä siitä jotain pitäisi ottaa", kertoo Antti Tupamäki Polarasta videolla

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video