Uutiset

Kultaloimen voitto toi kutsun Seinäjoki-Raceen

Kuva: Anu Leppänen
Kauden toinen kilpailu toi komean voiton Victory Bonsaille.

PORI. Victory Bonsai siirtyi nautiskelusta kilpailemiseen, ja komea Kultaloimi-voitto toi paikan Seinäjoen suurlähtöön.

Kevät etenee ja vauhdit kovenee. Porin Kultaloimi-ravit päästeltiin lentokelissä, ja päälähdön sankari Victory Bonsai teki mainion noteerauksen 12,3/2100a. Jykevä suoritus toi paitsi perinteikkään Kultaloimen voiton, myös kutsun kahden viikon päästä ajettavaan Seinäjoki-Raceen.

Victory Bonsai avasi kautensa viikko sitten Helsinki-ajossa, jossa se oli synkältä lähtöpaikalta seitsemäs. Vakio-ohjastaja Mika Forssin mukaan ori oli nyt viikkoa myöhemmin vielä terävämmällä asenteella liikkeellä.

”Vermossa se oli ihan liian rauhallinen ja nautti vain siitä, että oli päässyt raveihin. Tänään Victory Bonsai oli tullut kilpailemaan”, Forss kuvaili.

Ajotaktiikkakin oli offensiivinen. Kun Twigs Voici sai keulapaikalle päästyään ottaa vauhtia pois, Forss lähti ajamaan parijonosta eteenpäin johtavan rinnalle. Pienen välispurtin myötä Twigs Voici lähti kiihdyttämään vauhtia ja Victory Bonsai pääsi pudottamaan muutaman sadan metrin ajaksi kärkihevosen taakse.

Viimeisen puolikkaan alussa Victory Bonsai nousi jälleen Twigs Voicin rinnalle, ja sai yliotteen hyvissä ajoin. Sisäratoja pitkin edennyt Up Up And Away lopetti Bonsain vanavedessä hyvin, mutta ei uhannut millään tavoin voittajaa. Twigs Voici kesti kolmanneksi.

”Tämä elää enemmän voimillaan kuin vauhdeillaan. Ajoin niin, että hevonen sai mahdollisuuden, kun kutsujakaan ei ole oikein tullut. Victory Bonsai ei ole sellainen hevonen, joka karkaisi muilta. Siihen nähden voittomarginaali oli yllättävän iso”, Forss huomautti.

Heti lähdön jälkeen Seinäjoki-Racen edustaja Pertti Immonen päätti kutsua Victory Bonsain kisaan mukaan. Lauantaina 22. huhtikuuta ajettavaan lähtöön on nyt kutsuttu Victory Bonsain lisäksi D.D.’s Hitman, Elian Web, Venice ja Workout Wonder.

Osaomistaja Kari Lähdekorpi, ohjastaja Mika Forss ja hoitaja Sarianne Hynynen Victory Bonsain ympärillä. Kuva: Anu Leppänen


Kilpailuennätys uusiksi


Lämminveristen Kultaloimi on pitkään kuulunut ravikevään kestosuosikkeihin, mutta suomenhevosten kisa on elänyt pitkään hiljaiseloa. Tänä vuonna Porissa ajettiin myös suomenhevosten Kultaloimi kymppitonnin ykköspalkinnolla. Edellisen kerran kultaloimi oli laitettu suomenhevosen selkään vuonna 1988.Antti Tupamäen

silmäterä

Polara

hallitsi lähtöä juuri niin suvereenilla otteella kuin etukäteen odotettiinkin. Se nappasi keulapaikan ja lopussa Tupamäki keskittyi lähinnä huolehtimaan, ettei takana juossut

Köppinen

päässyt liian aikaisin kirimään. Voittotulos 23,0/2100a paransi

Vieterin

vanhaa kilpailuennätystä sekunnilla.”Teivainen piti rinnalla tempoa yllä, mutta se sopi meillekin hyvin. Yritin vain katsoa, ettei Köppinen pääsisi tuikkaamaan lopussa. Korvat jäivät vetämättä. Viikon päästä jatketaan Kaustisella, mutta sen pidemmälle ei ole tehty suunnitelmia”, Antti Tupamäki kertoi.Antti Teivaisen

ajama

Rapin Aatos

oli tekemässä Polaran rinnalta väkevää juoksua, mutta se sortui laukalle maalisuoralla. Köppinen mahtui näin nousemaan toiseksi niukasti ennen pirteästi kirinyttä kotiradan

A.T. Viskua

.Polaran omistajat Antti Tupamäki ja Janne Tiainen ovat olleet kavereita pikkupojista saakka. Kuva: Anu LeppänenHyvinkään Tahkon pelaaja Juha Puhtimäki on kerännyt kokoon pesiskimpan, jonka tavoitteena on houkutella uusia hevosenomistajia pesäpallon parista. Pesiskimpan starttihevonen Carleman aiheutti rivin ainoan pikkuyllätyksen päätöskohteessa, kun Jukka Torvinen kiritti sen takarivistä voittoon.

Kimpan starttihevosen virallinen valmentaja on Risto Väre, mutta käytännössä Emma Väre vastaa sen valmentamisesta. Itsekin säännöllisesti kilpaa ajava Emma seurasi Carlemanin lähdön sivusta, mikä aiheutti lisäjännitystä.

”Omistajanvaihdos meni sen verran myöhäiseen ja vain ammattilisenssillä olevien hevoset vaihtuvat Heppa-järjestelmässä viikonlopun aikana. Siksi Carleman on isäni treenilistalla, jotta pystyttiin ilmoittamaan se tänne ja viime lauantaiksi Vermoon”, Emma selvitti.

”Carlemanin eli Kallen kanssa on kiva touhuta. Viimeksi Vermossa oli joitakin omistajia paikallakin katsomassa. Se oli kiva kun saivat nähdä hevosensa livenä, se on kuitenkin tämän homman suola”, Väre jatkoi.

"Olin ihan hermona lähdön aikana, kun en ole tottunut katselemaan lähtöjä sivusta", liikuttunut Emma Väre sanoi. Kuva: Anu LeppänenLisää Porin kierroksen tapahtumista löytyy tästä ja tästä uutisesta. Myöhemmin julkaistaan vielä kuvagalleria.

Toto76-rivi, Pori 8.4.

T76-1: 10 Ellin Sisu
T76-2: 6 Ypäjä Hereiam
T76-3: 11 Loveya Fashion
T76-4: 10 Millstone’s Vivid
T76-5: 2 Polara
T76-6: 11 Victory Bonsai
T76-7: 11 Carleman

7 oikein-tuloksilla saa 110,90 euroa ja 6 oikein-tuloksilla 3,00 euroa.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Juha Vidgrén vetämään hevostalouden vastuullisuutta ja elinvoimaa selvittävää työryhmää

Bergsåker satsaa uuteen talviseen suurkilpailuun - ”Meidän pitää uskoa omaan tuotteeseemme”

”Vanha Välähdys ei ole hävinnyt mihinkään” - Paluu lähestyy: Pohjoismaiden mestari virtavana harjoitusraveissa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video