Uutiset

Jokivarren Kunkku palasi voittajana - "Ihan sellainen kuin ootettiin"

Anu Leppänen
Jokivarren Kunkku juoksi Pihtiputaalla ensi kertaa sitten Suur-Hollola-ajon 2018.

Antti Ojanperän tallin Jokivarren Kunkku ja Evartti palasivat Pihtiputaan sunnuntaisissa paikallisraveissa yli vuoden mittaisilta tauoilta.

Kyseessä oli vain kolmen hevosen voltti 150 euron ykköspalkinnolla, joten veren maku suussa siihen ei ollut valmistauduttu - eikä sitä ajettu. Jokivarren Kunkku kiri johtaneen Evartin takaa voittoon ajalla 26,2, ja Evartti hävisi kaksi kymmenystä.

"Jokivarren Kunkku oli ihan sellainen kuin aatettiin. Ratahiittejä ei ollut ajettu vaan pääasiassa rekeä ja muutaman kerran vetoja. Ei se heti letkeimmillään ollut, mutta tuli hyvin maaliin. Ja mikä tärkeintä: jalat oli tänä aamuna hyvässä kunnossa", Antti Ojanperä kommentoi maanantaina.

"Kunkku parantaa paljon, kun sai tämän startin alle ja ajetaan vielä joku kerta lisää reippaammin. Tarkoitus on ajaa muutaman viikon päästä joku sopiva lähtö, muttei heti seiskavitosta, ja jatkaa niin kauan kuin syyskelejä riittää. Talvi rakennetaan vielä hevosta sillä mielellä, että ensi vuonna se palaa ihan oikeisiin lähtöihin."

Evartti parempi kuin aikoihin

Tyytyväinen Antti Ojanperä oli myös Evartin aloitukseen.

"Se tuli starttiin samantyyppisellä laitolla kuin Kunkku, mutta sillä erolla, että sillä ei ole ollut ongelmia hankkarien tai jänteiden kanssa. Se ravasi suorassa ja hyvin ja tuntuu nyt paremmalta kuin sitten 5-vuotiskauden", valmentaja kehui.

Evartin ongelmat alkoivat, kun se meni pieneen jalkaoperaatioon, jossa siltä poistettiin etupolvesta pieni, röntgenkuvissa näkymätön pala rustoa. Komplikaationa ori sai suolikierteen ja joutui vatsaleikkaukseen, jonka jälkeisen 3 kuukauden karsinalevon aikana se kolhi toista etupolveaan.

"Evartti menisi hokeillakin, ja sen puolesta sillä voisi ajaa talven kilpaakin. Polvijuttujen takia ei kuitenkaan ajeta vaan treenataan talvikelit sitäkin. Luokka riittää silläkin huipulle" Ojanperä uskoo.

Venerdi uusin italialaisvahvistus

Lauantaina talli vahvistui taas uudella italialaisella: 5-vuotiaalla Venerdillä. Pietro Gubellinin tallista tulleen ruunan voittosumma on noin 45 000 euroa ja ennätys 11-alkuinen.

"Tykkäsin kovasti sen asenteesta, kun kävin äsken ajamassa. Tulee varmasti pärjäävä hevonen ja nousee avoimiin sarjoihin", Antti Ojanperä kehaisi.

Lue myös: Zenio Antti Ojanperälle

Katso video Jokivarren Kunkun ja Evartin lähdöstä Pihtiputaan paikallisraveissa:

https://www.youtube.com/watch?v=BMTpDwVh4DI

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Zenio Antti Ojanperälle -Jokivarren Kunkku palaa

MT Ravit kysyy Antti Ojanperältä: "Milloin juoksee Kunkku?"

MT Ravit Antti Ojanperällä: "Kyllä Kunkku tulee vielä takaisin"

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video