Uutiset

Tomi Haapio palasi Petri Salmelalle

Anu Leppänen
Tomi Haapio pääsi juhlimaan Dionne Sisun kanssa Tammavaltikan voittoa Forssassa 2017.

Vuoden verran pääkaupunkiseudulla vaikuttanut ohjastaja ja kengitysseppä Tomi Haapio palasi Petri Salmelan talliin Vallentunaan, mistä Suomeen tulikin.

Kouvolalaislähtöinen Haapio, 29, on tuttu mies monen kovan hevosen, mm. Stoneisle Oceanin ja Dionne Sisun rattailta. Tänä vuonna hän on Suomessa tähän mennessä ohjastanut hevosenomistajille reilut 81000 euroa palkintorahaa. Nyt hän on ollut vajaat pari viikkoa takaisin Tukholman lähellä.

"Tyttöystävän opinnot ovat loppuvaiheessa Helsingissä ja sain tilaisuuden mennä takaisin Petrille, kun edellinen vastaavaa hommaa tehnyt lopetti", Haapio kertoo.

"Kengittelen ja hiittaan Söderby Gårdissa ja hoidan muutamaa omaa passiakin. Ohjastaminen toivottavasti pääsee vauhtiin, kun saan taas Ruotsin oppilaslisenssin. Toivottavasti tulee hyviä saumoja, siitä se on aika lailla kiinni. Suomessa ei ollut ehkä ihan parasta tuuria, kun parhaat ohjastettavat eivät olleet parhaassa iskussaan. Nyt koitetaan taas täällä, kun viihdynkin niin tosihyvin Ruotsissa, ja se on yksi parhaista maista tehdä näitä hommia."

Seuraavat ohjastettavat Haapiolla ovat ensi tiistain Solvallan Petri Salmelan koelähtöhevonen ja keskiviikkona Marko Korven valmentama voitokas ja lupaava Tiger Journey (Muscle Hill).

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Marko Korven videohaastattelu Ruotsista - mukana 75-kommentti

Jackpot ja muutenkin hyvät herkut Ruotsissa

Salmela: "Makethemarkin askelmerkit nappiin Mikkeliä ajatellen"

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video