Uutiset

Forss ja Melkko Ruotsin A-lisenssikurssille keskiviikkona

Anu Leppänen
Mika Forss on hankkimassa Ruotsin A-lisenssiä.

Ruotsin raviurheilun A-lisenssikurssilla ensi keskiviikkona ja torstaina on kaksi suomalaisittain hyvin mielenkiintoista nimeä, Katja Melkko ja Mika Forss.

Päivitetty 7.9.2019 kello 11:00: Mukana Suomesta myös Tamara Skutnabb.

Melkko on jo asettunut Julmyran valmennuskeskukseen Uppsalan lähelle pysyvänoloisesti, mutta Forss on nimistä ehkä yllättävämpi. Tosin hänkin on viime vuosina ajanut paljon kilpaa naapurimaan paremmista palkinnoista, ja huhuja miehen muutosta Ruotsiin on vilissyt enemmän ja vähemmän tuona aikana. Melkolla toisaalta ei ole ammattivalmentajalisenssiä vielä Suomessakaan. A-lisenssi antaa Ruotsissa mahdollisuuden kilpailla ja valmentaa ilman rajoituksia.

"Ei minulla ole vielä osoitetta Ruotsissa, eikä muutenkaan mitenkään täysin selvät sävelet", Mika Forss kertoo.

"Merkittävin muutos lisenssin saannista tällä erää olisi se, että ST hoitaisi laskutuksen. Viime aikoina se on tiukentuineen yksityisyydensuojan takia ollut melkoinen haaste hoitaa itse. Keskiviikkona ajetaankin Solvallassa, joten sekin osuu ihan hyvin, mutta torstain Villinmiehen Tammakisan karsinnat minulta jäävät nyt väliin. Tosin finaalit ovat samana viikonloppuna, kuin Ruotsissa Kriterium, joten en välttämättä pääse paikalle Lappenrantaan finaaleihinkaan."

Melkko kertoo, että prosessi myös Suomen ammattivalmentajalisenssin saamiseksi on menossa:

"Tavoite on saada se kummassakin maassa. Olen kauan halunnut pitää asian näin, ettei jotenkin oteta liian vakavasti tätä, mutta toisaalta tallia sekä yritystoimintaa on pyöritetty jo pitkään ja se on ihan tuttua. Nyt on päätetty lähteä tälle tielle, ja nuo kurssit ovat hyviä yritystoiminnan perusasioiden kertauksineen. Siellä puhutaan varmasti muutenkin monista ravivalmentajalle tärkeistä asioista, kuten jaksamisesta, eikä oppi ojaan kaada. Katsotaan kuinka käy."

Katja Melkko elää kiireisiä aikoja ensi viikolla Ruotsin Julmyrassa. Kuva: Anu LeppänenLisäksi ensi keskiviikon kurssilla on Suomesta vielä Tamara Skutnabb, 21, joka käy paraikaa Wångenin Hevosopistoa. Skutnabbilla on edessä muutenkin jännät ajat, sillä hän ajaa mm. 15.10. Vincennesissä kansainvälisessä oppilaslähdössä Ruotsin joukkueessa kahden muun nuoren kuskin kanssa. Palkinto 0n 19500 euroa, kilpailtava matka 2100 metriä ja sarja on alle 195000 euroa tienanneet ravurit.

Tamara Skutnabb pääsee lokakuussa ohjastamaan Ranskan raviurheilun Mekkaan Vincennesiin. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Keulaan ja kukat Gävlen 75:ssä

Kavioliigan lauantain suosikilla Välähdyksellä tarkoitus astuttaa 2020:kin

Katja Melkolle kovia vahvistuksia - lauantain 75:stä tulee menestystä?

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video