Uutiset

Propulsion sai UET Mastersin myös Vincennesissä

Anu Leppänen
Propulsion (tässä arkistokuvassa 2016 Finlandia-ajon voitossaan) ja Örjan Kihlström ovat ykkösiä, kävi miten kävi? Pariisin UET Trotting Mastersin dramaattisten vaiheiden jälkeenkin ruotsalaisori oli ensimmäisenä maalissa.

Ranskalaiset pelasivat Bazirén Cleangamen suosikiksi, mutta Propulsion veti lopulta pidemän korren ja voitti UET Trotting Mastersin finaalin toista kertaa.

Pariisin Vincennesissä ajettu 171000 euron ykköspalkinnon kisa sai dramaattisen lopun, kun Jean-Michel Bazirén ajokki Cleangame näytti hallitsevan kisaa johtavan Robert Berghin valmennettavan Mindyourvalue W.F.:n ulkopuolelta. Noin reilu viisikymmentä metriä ennen maalia Cleangame kuitenkin suorastaan pomppasi laukalle, ja sen ulkopuolella viimeisen kaarteen kolmatta kiertänyt Propulsion kurotti ykköseksi, vaikka vaikutti koko ajan aseettomalta. Pohjoismaissa ja kotimaassaankin monta hyvää kiriä tällä kaudella esittänyt ranskalaistamma Bahia Quesnot nousi lähelle Örjan Kihlströmin ajokkia loppumetreillä, muttei ohi.

Propulsion voitti myös viime vuonna Östersundissa ajetun UET Trotting Mastersin finaalin, eli se oli puolustava mestari.

"Propulsion teee aina parhaansa, siihen voi luottaa, mutta tottakai tämä voitto tuntuu nyt vähän oudolta, kun näytti, että ajamme vain kakkosesta", myönsi voittajan valmentaja Daniel Redén Sulkysportin haastattelussa.

Bold Eagle oli kisan kolmas Björn Goopin ohjastamana, ja Timo Nurmoksen valmentama ja kasvattama Eelis oli 10. Propulsion meni 2700 metriä tasoituslähetyksellä kovaa, kilometriajassa 11,9.

Pääset tästä katsomaan UET Trotting Mastersin finaalin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rommessa jysähtää kunnon 75-potti?

Kaksi miljoonan dollarin huutokauppavarsaa Lexingtonissa

Cleangame ja Vitruvio taipuivat - voitto silti Bazirélle

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video