Ranch Kellyn kilpakengät on riisuttu - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Ranch Kellyn kilpakengät on riisuttu

Ranch Kellyn omistaja-valmentaja Anne Luttinen on päätynyt ratkaisuun Ranch Kellyn jatkon suhteen: supertamma saa keskittyä nyt mammana oloon.

Kellyhän on kantava Ruotsin huippuoriista Maharajahista. Alustavalla kilpailuohjelmalla olisi ollut vielä Forssan Tammavaltikka, mutta Luttinen vihjasi maanantain Jokimaan voittajahaastattelussa, että ura olisi päättymässä. Luttisen valmennuksessa viime kuukaudet viettänyt Loveya Fashion palasi Lahdessa varsalomalta voittajana Magic Mondayn kohteessa.

"Päädyttiin Hannu Torvisen kanssa keskusteltuamme tähän ratkaisuun", Luttinen kertoo.

"Olen treenannut Kellyä, ja se tuntuu ihan entiseltään, mutta taukoa olisi kuitenkin tullut aika paljon, ja ei haluttu lähteä sillä lailla epävarmassa vireessä mahdollisesti vain hyvästelemään kilparatoja. Kelly ansaitsee saada lopettaa huipulla, ja sen se tosiaan teki Suur-Hollolan finaalissa (kakkonen johtavan rinnalta 07,5-lopetuksessa). Nyt päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus, että tamma sai lopettaa ihan terveenä. Eläinlääkäri Kimmo Elfving kävi tamman vielä läpi, ja missään ei ollut sanomista, vaikka kroppaa käytiin läpi röntgenkuvia myöten. Lisänä on kiitollisuus, että se on kantavana. Jokin aika sitten se tarkastettiin toisen kerran. Kantavaksi tuleminen ei kai aina ole ihan helppoa kilpailemisen lomassa, joten täytyy olla tosi iloinen myös siitä."

Anne Luttinen on Ranch Kellyn valmentajana tullut raveja seuraaville tutuksi viime vuosina. Kuva: Anu LeppänenRanch Kelly ura on suomalaisessa raviurheilussa vertaansa vailla. Tottakai esimerkiksi Charme Asserdal ja Passionate Kemp ovat olleet oman aikansa jättiläisiä, mutta Ranch Kelly nousee tammojen joukossa myös todella korkealle. Meriitit ovat joka hevosella omansa laiset, ja aikakaudet ovat myös olleet eri.

Syyskuun lopussa 2018 Ranch Kelly meni Vincennesissä tammojen ME:n 10,1ake rattaillaan Hannu Torvinen. Kuva: Gerard Forni"Ilman muuta on tyhjä olo, kun on mahtava matka kilpauran muodossa takana. Varsinkin viimeiset neljä vuotta on menty enemmän tai vähemmän Kellyn ehdoilla. Voi mennä vähän aikaa, ennen kuin saa sulatetuksi näitä vaiheita. Nyt täytyy toivoa, että tämä varsa, joka on mahassa, ja ehkä lisääkin, saadaan maailmaan. Toisaalta treenaillaan Loveyan kanssa, ja katsotaan, minne se johtaa. Meillä on uudella tilalla nyt aika hyvät olosuhteet hevosille täällä Pertunmaalla pikkuhiljaa valmiina, ja katsotaan, mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan."

Ranch Kelly saa keskittyä mammahommiin, mutta taustalla omalta mammalomaltaan voitokkaasti palannut Loveya Fashion jatkaa vielä kilpailemista. Jälkimmäinen on Luttisella vain valmennuksessa. Kuva: Anne Luttinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Huippusukuinen yhdistelmä näki päivänvalon: Ranch Kellylle orivarsa

75-karonkka: Ranch Kelly on saanut manttelinperijän

Loveya Fashion Melkon uusi - Elian Webilla Ranskan reissu tiedossa?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video