Uutiset

Juha Rehula PowerParkin kuninkuusraveista: ”Mielenkiintoinen konsepti”

Anu Leppänen
Juha Rehula on ensimmäistä kertaa kuninkuusravijärjestäjien valintojen edessä Suomen Hippoksen puheenjohtajan roolissa.

Suomen Hippoksen puheenjohtaja kommentoi Nordic King –ravien lomassa tuoreeltaan lauantain uutista. että PowerParkiin haetaan Kuninkuusraveja.

Edelliskerralla kolme vuotta sitten haku tyssäsi jo Suomen Hippoksen hallitukseen. Se katsoi, ettei kesäradalla ollut riittäviä resursseja projektin läpiviemiseen, eikä jatkanut hakemusta valtuuskunnan arvioitavaksi.

Tästä on otettu opiksi, ja nyt Kuninkuusraveja PowerParkiin haetaan yhteistyössä maakuntaradan kanssa  – ja vieläpä Kaustisen, jolle vuoro olisi tavallaan kuulunut aikaisemman järjestämishistorian mukaan jo ennen viimevuotista kisaisäntää Rovaniemeä ja seuraavia Lahtea, Seinäjokea ja Forssaa!

”Mielenkiintoinen konsepti”, Juha Rehula kommentoi tuoreeltaan.

”Kun media edellisen kerran tiedusteli minulta kantaa asiaan vuosi sitten, vastasin, että ensin täytyisi olla hakemus.  Nyt ainakin  tiedetään, että sellainen on tulossa.”

”Mutta ennen kuin on mahdollista kommentoida tarkemmin, täytyy hakemukseen olla tutustunut huolella. Suunnitelma majoituksen järjestämisestä on varmasti yksi sen keskeisiä asioita”, Rehula painotti.

”Toivotaan, että asian saa lopullisesti arvioida ja päättää se instanssi jolla valta on, eli valtuuskunta.”

Pekka Lillbackan tyhjästä PowerParkin huvipuiston yhteyteen rakentama hulppea ravirata ja Nordic King ovat saaneet suuren raviyleisön sympatiat puolelleen ja osan siitä vaatimaan Kuninkuusravejakin Härmään. Samaan aikaan kivenä kengässä hiertää kesäratastatus – edes Kajaanin maakuntarataa ei katsottu lopulta riittävän luotettavaksi Kuninkuusravien järjestäjäksi, vaikka tapahtuma sille jo kertaalleen lähes myönnettiin.

Neljän viime vuoden aikana PowerPark on antanut suurravien järjestämisestä sellaiset näytöt, että kukaan tuskin vakavissaan epäilee, etteivätkö Kuninkuusravitkin hoituisi kunnialla. Isompi periaatteellinen kysymys lieneekin kertyvä tuotto – perinteisesti se on tullut ravit järjestäneen radan taustaseuran tai –yhdistyksen kautta kokonaan raviurheilulle.

”Mutta kannattaa muistaa, ettei se tuottokaan ole enää itsestäänselvyys. Pelkään, vaikken toivo, että joku vuosi nähdään tappiollisetkin kuninkuusravit, kun sää ei suosi”, Juha Rehula huomauttaa.

Lue myös: PowerParkin raviradalle haetaan Kuninkuusraveja

Lue myös: Viikon gallup: Pitäisikö PowerParkille myöntää Kuninkuusravit?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tulevaisuusohjelma jumittui Hippoksessa – luottamusjohto ei kommentoi

Vermo jatkamassa Perkkaalla 2030 jälkeenkin - Hippoksen muuttokin lähempänä

Hippos palauttaa takaisin loputkin tunnistussakot

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video