Uutiset

Kaisa Mikkola ja Antti Veteläinen aloittavat Teivonmäellä - "Seppo lupautui apupojaksi"

Kaijaleena Runsten
Kaisa Mikkola valmentaa toistaiseksi vanhempiensa Sillanpään oriasemalla Längelmäellä. Kaisa ajoi lenkin isän Saku Mikkolan valmenttavalla Anlialla.

Kaisa Mikkola ja Antti Veteläinen aloittavat valmentamisen Teivossa tallissa, joka vapautui Seppo Sarkolalta. Intoa puhkuva pariskunta sai mieluisan tiedon juhannusviikolla.

"Tämä oli ensimmäinen vaihtoehtomme, kun yhteistä tallia on suunniteltu ja kuulimme talvella Sepon suunnitelmista luopua", Mikkola kertoo.

Päätöstä vahvistaa hänen mukaansa vielä se, että Sarkola lupasi jäädä "apupojaksi", jos sitä tarvitaan. "Hänen osaamisensa ja tietotaitonsa tulevat suureksi tueksi."

Veteläinen sanoo samoin olevansa iloinen Teivon ratatalleilla alusta asti vaikuttaneen Sarkolan kiinnostuksensa nuorten valmentajien tukemiseen. "Ja ehkä se on hänellekin tärkeää. Ei kukaan pysty noin pitkän uran jälkeen jäämään tästä sivuun noin vain, jäähdyttelemättä."Tallin vuokrasopimus alkaa heinäkuussa. Ensin tehdään pientä pintaremonttia ja rakennetaan valjas/kuivaushuone. Elokuussa päästään aloittamaan.

"Muutoin ei suurempia tarvita. Seppo on pitänyt vuokralaisena paikkoja kuin omaa talliaan", kuvaa Antti Veteläinen.

Asiakaskuntaakin näyttäisi löytyvän. Sana on jo kiirinyt, ja Antin puhelin on pirissyt. "Kiinnostusta on ollut, oikeinkin mukavasti. Puolet 17 karsinapaikasta on jo varmoja."

Mukaan lähtevät luonnollisesti Antin  Enjoy' s Paycheck sekä Mikkola&Punkari -kasvateista Kaisan oma valmennettava, 4-vuotias Stonecapes Rococo.Antti Veteläisen oma Enjoy's Paycheck on luonnollisesti yksi Teivon tallin hevosista.

Hevosalalla työskentely on Antille ja Kaisalle kummallekin ollut selvää lapsesta asti.

"Moni lapsuuden ystäväkin sanookin ihailevansa minua, kun saan tehdä sitä, mitä olen aina halunnut", toissa vuoden kokelasliigan voittaja sanoo.

Pudasjärveltä lähtöisin oleva Veteläinen on työskennellyt viime vuodet jo Teivossa Markku Niemisen tallilla. Sitä ennenkin paikka on tuttu, sillä ura alkoi AP. Pakkasella Teivonmäeltä, mistä hän siirtyi reiluksi viideksi vuodeksi tämän Ruotsin yksikköön.

Hevosperheestä tuleva Mikkola kertoo ensin raviponien ja sitten hevosten kanssa työskentelyn kiinnostaneen koulua enemmän. Vaikka Kaisa on luonnollisesti myös työskennellyt vanhempiensa Sakun ja Mainin kanssa Sillanpään oriasemalla Jämsän Längelmäellä, valmentaminen on Kaisalle enemmän "se juttu".

"Homma tuli tutuksi, kun otsalampun valossa treenasin raviponia talvella koulun jälkeen", hän naurahtaa.

Valmennukseen tuntumaa hän on hakenut myös muutaman kuukauden työharjoitteluista Yhdysvalloista ensin Hunterton Farmilta Kentuckysta ja sitten ruotsalaissyntyiseltä Jonas Czernysonilta New Jerseystä ja Ranskasta belgialaisilla Martensin veljeksillä. Lisäksi hän on erikoistunut hevosten laser- ja huippukylmähoitoihin.

Pariskunta on tyytyväinen, kun Teivossa pääsee näyttämään osaamistaan maan toiseksi vilkkaimmalla radalla.

"Tästä on hyvä aloittaa, ollaan valmiiksi näkösällä ja on huippupaikat treenata", Antti luonnehtii.

"Jos me ei itse uskota tähän lajiin, niin sitten ei kukaan", Kaisa tuumii.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravinetillä uudet sivut

Viikon vieras: ”Jos uudeksivuodeksi pääsisi kotiin”

Forss-Kivimaalla melkein täyttä Ruotsissa - In Royalty Boko uutena

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video