Uutiset

Daniel Redénillä hieno menestysviikonloppu - "Lähden kalastamaan"

Kuva: Anu Leppänen
Daniel Redénin hevoset ovat kulkeneet viime aikoina vauhdikkaasti. Arkistokuva.

Redénin tallin heinäkuu on ollut poikkeuksellisen menestyksekäs. St Michel -voitto ei ollut viikonlopun ainoa ilon hetki, sillä Propulsion paineli lauantaina Årjängissä 09,2-tuloksen.

Heavy Soundin valmentajan Daniel Redénin viikonloppu oli kahden 1.09-alkuisen suurvoiton makuinen. Propulsion paineli lauantaina Årjängissä voittoon 09,2-tuloksella ja Heavy Sound runnoi St Michelissä ykköseksi ajalla 09,5. Lisäksi Perfect Spirit voitti viime viikon torstaina Halmstadin Sprintterimestaruuden, joten pelkästään kolmesta suurvoitosta on kertynyt palkintorahoja noin 240 000 euroa puolentoista viikon aikana.

Redén ei ollut paikan päällä Mikkelissä, vaan seurasi lähdön puhelimestaan kotona Enköpingissä. Hän kehui vuolaasti sekä hevosen että ohjastajan suoritusta.

"Heavy Sound oli erittäin hyvä ja Kenneth ajoi täsmälleen oikeaan aikaan johtavan rinnalle", Redén kommentoi Ravinetille. "Muuten voitosta ajaminen olisi ollut hankalaa, sillä alussa jäätiin huonoihin asemiin. Kellotin Heavy Soundille viimeisen tuhannen vähän päälle 08-vauhtia. Hevonen on tosi vahva, mutta sillä on myös valtavat vauhdit. Ei ole montaa, joka pystyy sille loppusuoralla vastaamaan."

St Michel -voittaja sai kutsun Jägersrossa heinäkuun viimeinen päivä ajettavaan Hugo Åbergs Memorialiin. Malmön suurkilpailuun on jo aiemmin saanut kutsun Propulsion.

"Propulsion oli eilen uskomattoman hyvä. Se oli saanut olla vähän helpommalla ennen tätä starttia ja uskon, että se menee vielä eteenpäin. Eläinlääkäri tsekkaa sekä Heavy Soundin että Propulsionin ensi viikolla ja jos vain kaikki on entisellään, sitten tähdätään Hugo Åbergsiin", Redén suunnitteli.

Redén on valmentanut St Michel -voittajaa puolisen vuotta. Heavy Sound oli aiemmin Roger Walmannin valmennuksessa ja Walmannilla työskentelevä Kenneth Haugstad on jatkanut sen vakio-ohjastajana. Haugstad on ajanut Heavy Soundin uran kaikki 34 kilpailua.

"Hevonen ei ollut mennyt odotusten mukaan ja omistaja halusi kokeilla jotakin uutta. Heavy Soundilla oli ongelmia etupolvien kanssa ja niitä hoideltiin ensin. Minun systeemini on treenata pehmeällä alustalla ja se tuntuu sopivan tälle. Olen treenannut sillä systeemillä jo pidemmän aikaa", Redén kertoi.

Redénillä on tallissaan iso lauma huippuhevosia, jotka ovat tehneet viime aikoina laajalla rintamalla tulosta. Menestysvalmentajalla oli jo suunnitelma, miten hän juhlii vauhdikasta ja menestyksekästä viikonloppua.

"Lähden kalastamaan illalla. Olen tosin huono kalastaja, mutta nyt on niin lämmintäkin, että pakko lähteä veneelle ja samalla sitä kalastaakin", Redén naurahti.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikkeli on mieluinen paikka Heikki Korvelle – "kuskitkin nuortuu St Michel -viikonloppuna"

Huippuravit kutsuvat yleisöä

Very Kronos ja Milliondollarrhyme revanssimielellä Bodeniin – jatkoa seuraa Mikkelissä?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video