Ossi Nurmonen supistaa talveksi – Stallone vahvoilla Varsakunkussa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Ossi Nurmonen supistaa talveksi – Stallone vahvoilla Varsakunkussa

Kuva: Elina Paavola
Fransin poika Stallone sijoittui viime kaudella Kriteriumissa toiseksi ja voitti Varsakunkku-finaalin. Ruuna heitti ikäluokan ykkösnimelle Parvelan Retullekin tiukkoja haasteita.

Kuopion perjantai-illan ylimääräiseen Toto65-peliin löytyy pitävä pankki.

Stallone haastoi Kriteriumissa itsensä Parvelan Retun ja olisi saattanut tehdä sen Satakunta-ajossakin, ellei olisi laukannut - vieläpä kahdesti. Hevosen piikkiin valmentaja ei erheitä pistänyt.

”Ensimmäiseen kurviin vauhti oli kovaa, ja tuli pieni väistöliike. Toinenkin laukka tuli pienestä häiriöstä”, Ossi Nurmonen puolustaa.

”Normaalisti se ei laukkaa, eikä volttilähtökään ole sille ongelma.”

Vikaa ei valmentajan mukaan ole hänen illan toisenkaan 65-hevosensa Pam Halloverin kunnossa.

”Se kiersi viimeksi 13-lopetuksessa kolmatta rataa voittoon. 12-paikalta ei voi eikä tarvitse lähteä kovaa, täytyy vaan ajaa parijonossa ja katsoa, miten korkealle lopussa voi nousta. Ollaan muiden armoilla.”

Kuva: Anu Leppänen
Pam Halloverinkaan kunnossa ei ole vikaa, mutta lähtörata 12 heikentää osakkeita. Kuva: Anu LeppänenD.D.’s Hitmanille tuli rytmihäiriöitä

Nurmosen talli sai marraskuun alussa mieluisan paluumuuttajan, Roberto Diverin.

”Se sai olla kesän omistajalla laitumella, kun oli vuosi ajettu tiiviisti kilpaa ja reissattu ympäri. Huili teki sille varmasti hyvää, ja se tuntui yllättävän hyviltä heti ensimmäisiin reippaampiin vetoihin. Joulukuussa starttiin”, Ossi Nurmonen suunnittelee.

Samalla talliin tuli samalta omistajalta 12-aikainen Klara Håleryd (Quite Easy). Myös se aloittaa joulukuussa. Uusista 1,5-vuotiaista varsoista suvullisesti mielenkiintoisin on Midnight Hourin emän Quanna Kempin viimeiseksi jäänyt jälkeläinen Ilos Olivia (Muscle Massive). Kasvattaja Veijo Kumpulainen omistaa siitä puolet, puolet on myyty osuuksiksi.

Muuten Nurmonen on kuitenkin vähentänyt hevosia. Kuukausi sitten niitä oli 25, mutta talveksi hevoset on tarkoitus tiivistää yhteen 16-paikkaiseen talliin.

”Omia kantavia tammoja on pistetty alihankkijoille, ja starttihevosiakin on vähennetty”, Nurmonen kertoo.

D.D.’s Hitmanille tuli viime Jyväskylän startin jälkeen rytmihäiriöitä, ja se taisi lähteä eläkkeelle. Toinen Reiman (Kuisla) hevonen Turno di Azzurra on hyvällä mallilla, muttei riitä Lexus Dreamille ja Chief Orlandolle. Lisäksi loka-marraskuun avoimet lauantailähdöt oli voltteja, monet vielä ylipitkillä matkoilla, ja ne ei ole Turno di Azzurralle mieleen. Se vaatii omanlaisensa juoksun.”

”Ori palasi pari viikkoa sitten Reimalle ja saattaa mennä Ranskaan”, Nurmonen lisää.

Tallin muista starttihevosista Proud Ms Cantab lähtee tänään Kuopion raveista Isto Kuismalle Pilkanmaalle.

Kuopion ravit starttaavat tänään perjantaina kello 18. Toto65 pelataan lähtöihin 5-10, ja peliaikaa on 19.35:een saakka.

Täydennys 22.11. klo 11.40: Lisätty maininnat Klara Hålerydistä ja Ilos Oliviasta.

Kuva: Anu Leppänen
Ossi Nurmonen tiivistää talveksi toimintaansa ja pienentää hevosten määrän 16:een. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nurmonen: H.V. Tuuri kuukauden päästä - Winter Harbor leikkauksessa

Stallonen paluu ajankohtainen

Päivän ravit: Lahjakas nelivuotias loistaa ja konkari tekee paluuta Kuopiossa - Dannerossa jackpot

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video