Chief Orlando jäi tauolle – T.Rex jatkaa suosikkina Kavioliigassa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Chief Orlando jäi tauolle – T.Rex jatkaa suosikkina Kavioliigassa

Tapio Mäki-Tulokkaan talli ei jää ilman edustusta Kavioliigan talven lähdöissä, vaikka tallin ykköstähteä ei niissä vähään aikaan nähdä.
Kuva: Anu Leppänen
T.Rex menestyi viime talvena mainiosti, joten kengät tai edes hokit eivät ole sille ongelma.

Chief Orlando taipui ensimmäisessä Kavioliiga Grand Prix’ssä kuolemanpaikalta rahasijojen ulkopuolelle, ja valmentaja veti siitä johtopäätöksensä: oli talvitauon aika.

”Chief Orlando ei noussut sairastauon jälkeen enää samalle tasolle, millä oli keväällä ja alkukesästä. Miten pitkä tauko on edessä, sitä en ole yhtään vielä miettinyt”, Mäki-Tulokas toteaa.

Heti liigan toisen kolmanneksen avauslähtöön häneltä löytyi kuitenkin uusi ässä hihasta: voittovireessä kolmen kuukauden tauolta vastikään palannut T.Rex.

”Se oli positiivinen Killerillä siihen nähden, että ratahiittejä ei ollut ajettu”, Mäki-Tulokas aloittaa.

”Se sai hetken aikaa huilata elokuun startin jälkeen. Sitten aloitettiin jarrukärrytreenit, ja kohta hevonen alkoi tuntua taas iloiselta ja pirteältä.”

Alku seiskaradalta rauhallisesti

Hyvästä aloituksesta ja selvästä suosikkiasemasta huolimatta valmentaja ei suosittele T.Rexiä vielä tänään varmaksi.

”Olisin ajanut mielelläni vielä pari iltaravilähtöä alle, mutta niitä ei ykkössarjalaisille hirveästi ole ja tiistaille Teivoon oli kaksi muutakin hevosta. Kolmea ei viitsinyt samaan lähtöön ilmoittaa, ja ajattelin sitten, että viime lauantain Vermon GP:n jälkeen tästä saattaisi tulla helpompi kuin ensi lauantain Turun lähdöstä.”

”Ei se kuitenkaan helppo ole. Vastassa on Workout Wonder, Matiaksen (Salo) hevoset ja muutama muukin hyvä. Ja lähtöpaikka on vähän ulkona”, Tapio Mäki-Tulokas lisää.

”Vaikka lähtöön satsaisi, sisäpuolella on niin nopeita hevosia, ettei muita paikkoja taida olla tarjolla kuin kuolemanpaikka. Eiköhän alku oteta siksi rauhassa, ja jos vauhti menee puolikkaan jälkeen ihan hölkäksi, Mika (Forss) saa miettiä mitä tekee.”

Normaalisti ajattelisi, että startti tauon jälkeen olisi vienyt hevosta eteenpäin, mutta täyttä varmuutta siitä ei tällä kertaa ole.

”Meidän hevoset on olleet nyt vähän erilaisia kuin yleensä, Jotkut on olleet hyviä suoraan, mutta kaikki eivät. Ja jotkut niistä, jotka on olleet  hyviä, on saattaneet huonontaa toiseen starttiin.”

”Hyvältä T.Rex on kyllä edelleen kotona tuntunut, viimeksi eilen kun sitä ajoin”, Mäki-Tulokas lisää.
 

Kuva: Ville Toivonen
Ronaldo Malibu on tottunut starttaamaan isoilla numeroilla. Tämän päivän kakkosrata on sille harvinaista herkkua. Kuva: Ville ToivonenKenkäpakko ei ongelma

Menestystä Tapio Mäki-Tulokas lähtee hakemaan myös 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun finaalista Ronaldo Malibulla. Se löi välierissä itsensä Lewis Alen!

”Nyt se näytti olevansa riittävä ja hyvä hevonen näihin lähtöihin, kun oli kerrankin hyvä paikka. Alkukaudesta lähtöradat oli aina seiskasta ylöspäin”, valmentaja huokaa.

”Pariin viime starttiin ennen välieriä Ronaldo ei ollut terävimmillään. Se oli limainen, ja sitä vähän lääkittiin. Siinä mielessä välierävoitto tuli pikku yllätyksenä.

”Kärkipään sijoitusta lähdetään taas hakemaan. Ei voittokaan mahdottomuus ole, mutta silloin kaiken pitää onnistua ihan täydellisesti”, Mäki-Tulokas näkee.

Viikko sitten alkaneesta kenkäpakosta ei ole hänen hevosilleen haittaa.

”Ronaldo Malibu on juossut kengät jalassa pääasiassa tähänkin asti, ja viimeksi Killerillä sillä oli hokitkin. Ja kyllä T.Rexkin kenkänsä kantaa, sehän meni hyvin viime talvena hokeillakin.”

Kavioliigan, Kasvattajakruunujen ja suomenhevosten Tammaderbyn tähdittämä Jyväskylän Toto75-kierros starttaa tänään lauantaina kello 15.30. Suora lähetys raveista on nähtävissä antennitalouksissa Maaseudun Tulevaisuuden ja Hevosurheilun kanavapaikalla 26 kello 15.15 alkaen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Färjestad isännöi Ruotsin Toto75-kierrosta

Toto75 Mikkelissä Kylliäisen tahtiin?

Hagmyren toimii Ruotsin Toto75-pelin areenana

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video