Uutiset

Forss-Kivimaan muutto Sisulle selvä - jos laivat seilaavat

Kuva: Anu Leppänen
Ruotsalaisia kaikki tyynni!? No ei tosiaankaan, mutta kaikki kuvan henkilöt asuvat kohta Ruotsissa. Marjo Kivimaa, Mika Forss, Jorma Kontio ja Päivi Kontio yhteiskuvassa ennen Linnan juhliin lähtöä joulukuussa 2016.

Koko syksyn on huhuiltu Mika Forssin ja puolisonsa Marjo Kivimaan muutosta Ruotsiin. Nyt pariskunta on vuokrannut Stall Sisulta Arlandan lentoaseman läheltä tilat, mutta muuttokuorma on silti juuttumassa rannalle.

Ohjastusmestari Mika Forss oli mukana samalla syksyn Ruotsin lisenssikurssillakin, kuin esimerkiksi Katja Melkko. Suomen lakkotilanne on kuitenkin tuomassa uuden mausteen "Stall Forssin" muuttoon. Ensinnäkin Forss on ilmoitettu ohjastamaan Solvallassa tiistaina kahta hevosta ja keskiviikkona kolmea. Kuitenkin maanantai-illan lauttavuoro Turusta peruttiin, ja vielä on epäselvää, millä matkapelillä kohta entinen hämeenkyröläinen on naapurimaahan matkaamassa - jos pääsee lainkaan.

Toiseksi tallin 10 hevosen ja varusteiden sekä tavaroiden muuttokuorma on menossa "yli" torstaina, mutta on epäselvää, seilaako tuokaan laiva? Joka tapauksessa tilojen vuokraus Söderby Gårdista "Sisulta" on nyt lyöty lukkoon.

"Tässä joutuu nyt elämään jännityksessä, miten kyydit järjestyvät", naureskeli Forss jäätyään Teivon ravien katsojaksi maanantai-illaksi.

"Sisulta on joka tapauksessa vuokrattu 20 hevosen talliyksikkö pitemmäksi aikaa ja väliaikaismajoitus meille ihmisille. Tarkoitus on löytää pian vähän pysyvämpi asumisratkaisu. Ihan tosissaan sinne mennään yrittämään: sekä treenaamaan hevosia että ajamaan kilpaa. Nuo kymmenen heppaa tulevat vähän etujoukkona, ja niitä on laiteltu siihen malliin, että toivottavasti aika pian päästään raveihinkin. Meidän oma nelivuotias Immersive Workout esimerkiksi voisi olla ensimmäisiä siellä starttiin tulevia, jos kaikki menee hyvin. Kysyntää paikoista meidän talliin on ollut mukavasti, mutta katsotaan millainen joukkue siitä syntyy, kun ensin itse päästäisi perille asti."

Lahden kuninkuusraveissa loistanut Valiant Dream, 11,3, on yksi Forssin ja Kivimaan mukana Ruotsiin siirtyvistä ravureista. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video