Uutiset

Katja Melkolle kovia vahvistuksia - lauantain 75:stä tulee menestystä?

Katja Melkon talli Julmyrassa on vahvistunut kovalla kolmevuotiaalla Galileo AMilla ja Elrondilla, 12,6. Tallin tähti Elian Web starttaa lauantaina kultadivisioonassa ja MAS Capacity myös 75:ssä - niistä saadaan samassa kommentit.
Anu Leppänen
Katja Melkon tallissa ja muutenkin Julmyran valmennuskeskuksessa tapahtuu. Melkon talli on saanut vahvistuksia.

Ori Galileo AM (Muscle Hill) meni kesällä ensin Bergsåkerissa täyden voltin 15,0 ja sitten 2140 metriä autolähetyksellä 13,2 Solvallassa mahtavalla tyylillä. Silloin Björn Röcklingerillä valmennuksessa olleesta Galileosta tehtiin isoja ostotarjouksia, vaikka sitä ei ole maksettu mukaan kaikkein suurirahaisimpiin Ruotsin ikäluokkakisoihin. Myöhemmin syksyllä ei kuitenkaan enää tullut onnistumisia, ja suomalainen omistajatalli Stall Spyder siirsi hevosensa Julmyran valmennuskeskuksessa naapuritalliin Melkolle. Samalla siirtyi saman omistajan puolitoistavuotias ori Locale Boko (Readly Express).

Viisivuotias ruuna Elrond (Kadabra) tuli puolestaan Timo Nurmokselta. Se on voittanut viisi 20 startistaan, mennyt 12,6 ja tienannut vajaat 200000 kruunua. Toissastartissa se meni Mantorpin voitossaan 13,6 täyden matkan, mutta viimeksi Solvallassa tuli laukka. Viimeisiin kahdeksaan starttiin mahtuu neljä voittoa.

"Galileo on kyllä upea hevonen, ja kaikki nämä ovat todella kiinnostavia tapauksia", Melkko pohtii.

"Täytyy näissä kilpahevosten tapauksissa tutustua ensin hieman, koittaa saada palaset kohdilleen ja tulla sitten starttiin, kun siltä tuntuu."

Elian Webillä ja MAS Capacityllä on keskimäärin hyvä paikka lauantaina Gävlessä, kun jälkimmäinen sai ykkösradan. "Eetulla" on kuitenkin taas "piippuhyllyn" paikka, numero 12.

"Toivotaan, ettei se 3140 metrillä olisi niin isoa merkitystä, mutta tottahan olisimme mieluusti ottaneet pienemmän numeron. Ruuna tuntuu edelleen oikein mainiolta, ja odotan vahvaa suoritusta. Mihin se riittää, sen juoksunkulku varmasti ratkaisee. Matka ei ole miinusta mielestäni, ja nopeudellaan Elian Web voi ratkaista tämänkin lähdön. Samoilla varusteilla jatketaan."

"MAS Capacity on epävarma, mutta tosi hyväntuntuinen kotona ja oikein kyvykäs hevonen sarjoihinsa. Uskon, että autolähdössä sisäradalta tulee onnistuminen, ja ruuna on minusta yksi niistä, jotka voivat voittaa. Se lähtee aika kovaa, mutta riittääkö se sitten keulapaikalla, sitä en osaa sanoa. Ei kannata kuitenkaan unohtaa MAS Capacityä. Se jatkaa myös samalla varustuksella kuin edellisissäkin."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Loveya Fashion Melkon uusi - Elian Webilla Ranskan reissu tiedossa?

Katja Melkon talli laajentaa Ruotsissa rajusti - Elian Web iskussa kultafinaaliin

Elian Web loistoiskussa lauantaille - Melkolla uusiakin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video