Uutiset

Pro Teivo haluaa hevosurheilun palveluineen jatkuvan Teivossa

Pirkanmaalla on käynnistynyt hevospiirit laajasti yhdistävä Pro Teivo –liike.
Havainnekuvasta käy ilmi, miten Teivosta esitetään rakennettavaksi tapahtumakeskusta. Rata säilyisi paikallaan, mutta katsomorakennus siirtyisi sen toiselle puolelle palvelemaan myös monitoimiareenana ja keskikentälle tulisi urheilupuisto. Tallialue pienenisi, ja radan ympärille rakennettaisiin asuntoja.

Tilaus liikkeelle syntyi, kun Ylöjärven kaupunki ilmaisi halukkuutensa valjastaa Teivon raviradan alue asuntorakentamiskäyttöön viimeistään vuokrasopimuksen umpeuduttua vuonna 2035. Pirkanmaalaiset hevosharrastajat ovat asiasta jyrkästi eri mieltä.

”Meistä täällä on niin paljon muutakin rakentamatonta maata, että pelkäksi tonttimaaksi Teivoa ei voida tarvita. Teivo on 50 ihmisen työpaikka ja ankkuri noin 2000 työpaikkaa tarjoavalle pirkanmaalaiselle hevostoimialalle. Lisäksi meillä on yksi Suomen ellei Pohjoismaiden arvostetuimmista hevosklinikoista”, liikkeen starttivaiheen puuhamies Jussi Uosukainen perustelee.

”Pirkanmaalla kasvatetaan ja valmennetaan jatkuvasti huippuhevosia, ja Teivon raviradan olemassaolo palvelee valtavan laajaa joukkoa hevosurheilun harrastajia ja ammattilaisia. Teivo on maakunnan ykkös- ja valtakunnan kakkosrata. Haluamme jatkaa ja kehittää sen toimintaa ja pystyä haastamaan jatkossa koko suomalaista ravikenttää.”

Hevosväki on jo esitellyt Ylöjärven ja Tampereen kaupungeille vastaehdotuksensa siitä, miten Teivoa tulisi heidän mielestään lakkauttamisen sijasta kehittää - ravi- ja tapahtumakeskukseksi, asuntorakentamisellekin tilaa antaen. Taustatukea tarjoaa jatkossa Pro Teivo.

”Olemme laatineet kirjelmän Teivon säilyttämisen puolesta, ja alamme kerätä sille heti allekirjoituksia Teivon raveissa, Teivonlinnassa ja Teivon klinikalla. Haluamme näyttää päättäjille, miten laaja kannatus liikkeellä on. Vastaanotto on ollut tosi hyvä”, Uosukainen iloitsee.

Pro Teivo –kirjelmä

Me allekirjoittaneet edellytämme, että Ylöjärven ja Tampereen kaupungit ryhtyvät toimeen hevosurheilun toimintaedellytysten turvaamiseksi Teivossa vuoden 2035 jälkeen, kun alueen vuokrasopimus päättyy.

Lue myös

Viikon vieras Matti Mahlamäki: ”Haluamme, että Pirkanmaalla ravataan vielä 2036 jälkeenkin”

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Teivo kokeilee esittelyistä luopumista – hyvä vai huono idea?

Markku Nieminen kommentoi Kriteriumia tänään ja ennen

Teivon spesialistin Heikki Haaviston analyysi Kriteriumeista 2019

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video