Uutiset

Hippoksen hallitus uudistuu - Laitinen ja Voutilainen uusina, Ojanperä jatkaa

Suomen Hippoksen valtuuskunta kävi tasaisen vaalin kolmesta hallituspaikasta. Matti Rajaharju ei tullut valituksi jatkokaudelle. Hartaasti valmisteltu tulevaisuusohjelma ei sittenkään valmistunut.
Kuvakaappaus
Hippoksen hallituksen paikat ovat kaksivuotisia. Niihin valitaan siis vuorovuosin kolme jäsentä. Puheenjohtaja valitaan myös vuorovuosin.

Hippoksen valtuuskunta äänesti kolmesta hallituspaikasta. Uusina paikkaa tavoitelleet Anne Laitinen Vihdistä ja Harri Voutilainen Leppävirralta sekä erovuorossa ollut Tuomo Ojanperä Porista saivat kaikki 25 ääntä. Vaalissa 22 ääntä saanut rovaniemeläinen Matti Rajaharju ei uusinut hallituspaikkaansa.

Ehdolla vielä alkuviikolla ollut loviisalainen Juha Wikman vetäytyi vaalista kokouksen alla. Erovuoroisista Markku J. Jääskeläinen ei enää hakenut jatkokautta.

Hippoksen hallituksen paikat ovat kaksivuotisia. Niihin valitaan syyskokouksessa vuorovuosin kolme jäsentä. Puheenjohtaja valitaan myös vuorovuosin. Juha Rehula valittiin puheenjohtajaksi viime vuonna ja hän jatkaa edelleen.



Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoi tuoreeltaan kokouksen jälkeen, että valtuuskunta kävi myös pitkän keskustelun raviurheilun tulevaisuusohjelmasta. Sitä on valmisteltu tämän vuoden alusta asti neljässä työryhmässä.

Taloustyöryhmän ja hallituksen esitys oli, että raviratojen taloutta lähdettäisiin kehittämään niin sanotun aluemallin suuntaan. Valtuuskunta ei kuitenkaan halunnut vielä lyödä asiaa lukkoon. Käytännössä siis taloustyöryhmän linjausten valmistelu jatkuu ja asiaan palataan viimeistään kevään valtuuskunnassa.

"Jatkovalmistelumandaattia haettiin, mutta aavistuksen vähemmän päätöstä muistuttava ratkaisu nyt syntyi", Mäkinen luonnehtii tilannetta.

Uusi hallitus ratkoo, kuinka ja millä kokoonpanolla tulevien talouden toimintalinjojen valmistelu jatkuu.

Uutista on korjattu kello 19:06: Matti Rajaharjun äänimäärä oli 23, ei 20.

Uutista on korjattu 29.11. kello 11.47 uudelleen sen mukaan, mitä Hipppos on tiedottanut. Rajaharjun äänimäärä on 22.

Lue myös:

MT valtuuskunnan kokouksesta: raviratoja velvoitettaisiin sopimaan keskenään alueellisesti kilpailupäivien rajaamisesta

Anne Laitisen blogi raviurheilun kehittämisestä

Tuomo Ojanperän blogi raviurheilun kehittämisestä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tulevaisuusohjelma jumittui Hippoksessa – luottamusjohto ei kommentoi

Vierasblogi: Tänäänkin huomisen tekijöille

Vierasblogi: Raviurheilun kehitys edellyttää lajikiinnostuksen kasvamista

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video