Uutiset

Hippos palauttaa takaisin loputkin tunnistussakot

veras
Väärästä tunnistuksesta määrätyt sakot palautetaan nyt lopuillekin ne kuuliaisesti maksaneille kasvattajille. Kuvan varsa ei liity tapaukseen.

Alle kymmenen kasvattajaa on odottanut kärsivällisesti väärin maksettua 2 000 euron sakkoaan. Nyt Hippos palauttaa heillekin rahat.

Suomen Hippoksen hallitus päätti tiistaina, että se palauttaa pikimmiten takaisin loputkin tunnistusjupassa perityt sakot. Asia annettiin myös tiedoksi keskiviikkona valtuuskunnalle.

Varsojen tunnistusjupakassa Hippos määräsi viime vuoden keväänä 2 000 euron sakon kutakin ei-Suomen maaperällä tunnistettua varsaa kohden.

Sakot oli maksanut vain pieni osa kasvattajista, kertoo Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen.

"Osa heistä oli jo pyytänyt rahoja takaisin (käräjäoikeuden päätöksen jälkeen) ja ne on palautettu. Nyt maksetaan sitten loput."

Moniko odottaa vielä rahojaan?

"Ei siellä ole edes kymmentä kasvattajaa, mutta joillain heistä voi olla enemmän kuin yksi hevonen."Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus vahvisti kesäkuussa, että 72 lämminveriravurivarsaa tunnistettiin väärin vuosina 2011–2017. Niitä oli tunnistettu Tanskassa, Virossa, Ruotsissa ja Ranskassa niin, että suomalainen tunnistaja kävi paikan päällä.

Lisäksi Ranskassa tunnistettuun yhdeksän varsaa, joiden tunnistusasiakirjat laadittiin kokonaan Suomessa valokuvien ja muiden dokumenttin perusteella.

Käräjäoikeuden mukaan Hippoksella ei kuitenkaan ollut oikeutta määrätä väärästä menettelystä sakkoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tulevaisuusohjelma jumittui Hippoksessa – luottamusjohto ei kommentoi

Vermo jatkamassa Perkkaalla 2030 jälkeenkin - Hippoksen muuttokin lähempänä

Papukaijasuu vai ei? – Hippos eväsi siitosoikeuden

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video