Uutiset

Kaviot liian kovilla Ruotsissa

Suomessa kenkäpakkoaika alkoi jo 15. marraskuuta, mutta Ruotsissa voi vielä kuun loppuun asti riisua kenkiä. Asiasta on naapurimaassa kuitenkin syntynyt keskustelua, sillä kahtena viimeisimpänä kilpailupäivänä on kumpanakin tullut tarkastuksissa verikavio esiin.
Ville Toivonen
Robert Berghin vuosi ravivalmentajana on ollut huippumenestyksekäs, mutta nyt Dollar Hornlinen tiistaina verikavioon asti kuluneen kengättömän jalan asiaa joudutaan käsittelemään Ruotsin keskusjärjestössä.

Tiistain lounasraveissa Bergsåkerissa Robert Berghin valmentaman ja ohjastaman Dollar Hornlinen takakavio oli ilmeisesti tihkunut verta tarkastuksessa startin jälkeen, ja ruuna joutui kolmen viikon ilmoittamiskieltoon. Joulukuussahan kiellon päättyessä hevonen joutuu automaattisesti kilpailemaan kengät jalassa. Bergh on Åbyn valmentaja, mutta hänellä on talli myös Bergsåkerissa Ruotsin pohjoisessa, mistä mies on myös kotoisin.

Robert Berghin tallin vuosi kriteriumvoittoineen on ollut huima. Palkintorahoissa Bergh on 32 miljoonalla kruunulla Ruotsin kakkosena yli puolitoista miljoonaa perässä Timo Nurmosta. Voittojen määrässä Bergh on ykkönen 213 tolpalla ainoana yli 200:n rajan.

Keskiviikkona Åbyn Xpress-86-ravien alkupään montélähdössä puolestaan amatöörivalmentaja Ulf Borekullin valmennettava ja kasvatti Make It Bore jäi seulaan samasta ongelmasta kuin Berghin hevonen.

Berghin tapaus menee keskusjärjestön käsittelyyn, kun taas Borekull sai valmentajan vastuun laiminlyömisestä 5000 kruunua sakkoa.

Pääset tästä Sulkysportin alkuperäiseen uutiseen aiheesta (uutinen aukeaa kokonaan vain Sulkysportin tilaajille).

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yhteispohjoismaisin voimin Åbyn 64-jackpotin kimppuun

Suomalaiskarkelot Bollnäsin T75:ssä

Kenkäpakko paikallaan – uusi gallup montésta T-peleissä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video