Uutiset

Vermo jatkamassa Perkkaalla 2030 jälkeenkin - Hippoksen muuttokin lähempänä

Vermo Areenan tontin vuokra-aika päättyy 2030. Ympäristö on muuttunut, ja raviradan tulevaisuus nykyisellä paikalla on iso kysymys. Uusimmat merkit lupailevat ainakin Vermon toimitusjohtajan mukaan ravien pysyvän samalla paikalla jatkossakin.
Ville Toivonen
Vermon alue on muuttunut radikaalisti, kuten taustalla näkyvistä uusista rakennuksista näkyy. Vuoden 2024 alusta paikalle pääsee raitiovaunulla. Muutoksia tapahtuu, mutta Vermo pysyy - tai ainakin siltä vaikuttaa juuri nyt

Vuoden alusta Vermon toimitusjohtajana ollut Heikki Häyhä kertoo, että neuvottelut viiden vuoden jatkoajasta ovat alkaneet. Neuvottelukumppanina on Helsingin kaupunki, joka omistaa raviradan tontin siitä huolimatta, että se sijaitsee Espoon kaupungin alueella. Uutinen on ravien kannalta erittäin hyvä, sillä pääkaupunkiseudun isoilla kaupungeilla on varsinkin näin lähellä Helsingin kantakaupunkia ainainen tarve asuntotonteille.

"Vuokraneuvotteluiden alku on tosiaan erinomaisen hyvä signaali raviradan tulevaisuuden kannalta", Häyhä myöntää.

"Yleensä vastaavissa tilanteissa vuokraneuvottelut aloitetaan alle viisi vuotta ennen sopimuksen päättymistä. Investointien suuruuden takia haluamme varmistua kuitenkin hyvissä ajoin, että toimintamme jatkuu pitkälle tulevaisuuteen. Viiden vuoden jatkosopimus on maksimi, mitä voimme hakea. Alustavat neuvottelut ovat kuitenkin viesti siitä, että raviradan halutaan sijaitsevan juuri tässä. Kaikilta osapuolilta, tontin omistajalta sekä Espoolta, jonka kaavoituksen parissa ollaan, on tullut sellaista palautetta, että alueelle toivotaan mahdollisimman aktiivista toimintaa: ravien lisäksi tapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia kaupunkilaisille. Näitä tavoitellaankin kaikessa toiminnassamme."

"Tallialueen valmennus- ja harjoittelumahdollisuudet kärsivät nyt raitiovaunuradan rakentamisesta, mutta suunnittelemme parantavamme niitä mahdollisimman pian. Raitiovaunu alkaa kulkea alkuvuodesta 2024, mikä on tietenkin tosi hieno asia meille. Lähialueella asuu jo 70000 ihmistä, ja teemme töitä, jotta raviradan alue ja rakennukset olisivat entistä kovemmassa käytössä. Helsingistä esimerkiksi on lopettamassa monta isoa keikkapaikkaa, Nosturi, Virgin Oil ja The Circus, ja yritämme muun muassa tehdä Vermosta yhä useammin keikkojen pitopaikan. Isoon katsomotilaan on jo varattu Stopmyynti -tapahtuma 1500 hengelle toukokuussa 2020. Aiemmat kokemukset mm. keikkojen ja jalkapallon kisastudioiden järjestämisestä ovat olleet rohkaisevia."

Entä Suomen Hippos, onko keskusjärjestö muuttamassa Vermoon nyt, kun se myi tilansa Leppävaarasta?

"Suunnitelmat alkavat valmistua, ja homma näyttää etenevän. Parhaassa tapauksessa muutto voisi tapahtua noin kahden vuoden kuluttua. Vermon toimisto muuttaa lähes varmasti uuteen avokonttoriin kerrosta ylemmäs noin puolen vuoden päästä. Näin kolmoskerroksen suurempi toimistotila vapautuu, ja sitä aletaan remontoida moderniksi toimistotilaksi."
 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tulevaisuusohjelma jumittui Hippoksessa – luottamusjohto ei kommentoi

Hippos palauttaa takaisin loputkin tunnistussakot

Pekka Korven synttäriviikot huipentuvat juhlalähtöihin

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video