Uutiset

Chief Orlando kotiutuu uuteen talliin – ”Odotellaan kunnon talvikelejä”

Talvitauolle jäänyt Chief Orlando valmistautuu uuteen kauteen uusissa käsissä, Pia Huusarin tallissa Haminan Neuvottomassa.
Pinja Iltanen
Esa Himasen Nitro Diablo, Reverend Dred ja Extrem Brodde ovat siivittäneet Pia Huusarin tallin ennätyskauteen. Lisää nostetta tallille tuo kuvan Chief Orlando.

Viikko starttasi melkoisella uutispaukulla, kun Hevosurheilu kertoi Suomen ehdottomaan lämminverieliittiin kuuluvan Chief Orlandon vaihtaneen tallia. Takana oli huippukausi 120 000 euron vuositienesteillä ja kovilla kansainvälisilläkin meriiteillä.

”Lauantaina iltapäivällä se tuli”, Pia Huusarin puolisto Roi Iltanen vahvistaa.

”Siirron taustoista en tiedä mitään. Esa (Himanen) vaan viime viikolla soitti ja kysyi, että otatteko hevosen treeniin.”

”Vaikea tällaisesta tarjouksesta oli kieltäytyä. Ei Suomessa monta Chief Orlandon luokkaista hevosta ole – Atupem, Lexus Dream, Next Direction… siinä kai ne”, Iltanen listaa.

Näppituntumaa luokasta hän sai  omin käsin ensi kertaa maanantaina.

”Kävin pikku hölkkälenkin ajamassa, ja hienot oli ohjat. Kyllä luokkahevosen otteet heti tuntee, vaikkei meillä täällä ole tämän veikkaista koskaan ollutkaan.”

Toistaiseksi treenaus jatkuu hölkkävauhdeilla.

”Meillä on täällä kyllä hyvät treenipaikat ja piikkilanat ja muut vehkeet, joilla ne saa pidettyä hyvässä kunnossa. Mutta kyllähän kelit täälläkin hankaliksi menee, kun nyt tulee monta päivää vettä ja sitten 10 astetta pakkasta”, Iltanen epäilee.

”Annetaan hevosen kotiutua kaikessa rauhassa ja odotellaan kunnon talvikelejä, että päästään treenaamaan peruskuntoa. Tähtäin on totta kai ensi kaudellakin kansainvälisissä lähdöissä.”

Linkki: Lue osaomistaja Esa Himasen kommentit valmentajanvaihdoksesta Hevosurheilun uutisesta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Chief Orlando jäi tauolle – T.Rex jatkaa suosikkina Kavioliigassa

Mika Forss huusi perjantain kalliimpiin kuuluneen varsan

Raviviikko: Derbykarsinnat, Superlauantai plus Chief Orlando Ruotsissa

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video