Kavioliigan lauantain suosikilla Välähdyksellä tarkoitus astuttaa 2020:kin - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Kavioliigan lauantain suosikilla Välähdyksellä tarkoitus astuttaa 2020:kin

Lauantaina Turun T75-raveissa on tarjolla Mascate Matchia ja monenlaista muuta mielenkiitoa. Jännä on myös Välähdys kylmäveristen Kavioliigassa, vaikka lähtö ei olekaan "kupongilla".
Kuva: Elina Paavola
Mika Forss ottaa taas tuntumaa Välähdyksen rattailla lauantain Kavioliigassa.

Ensinnäkin Välähdys saa taas Mika Forssin rattailleen ja toisekseen viime startit ovat tuoneet taas - paitsi huippuesitykset - laukkoja. Päivän vireen lisäksi Ville Korjus kertoo Välähdyksen ensi kauden kuvioista - siitosori, kilpahevonen vai molempia?

"Pieniä varustemuutoksia varmaan kokeillaan Turkuun, vaikka kuskillakin voi olla sanan sijaa niissä asioissa", Korjus pohtii.

"Hevosen vire tuntuu mainiolta, vaikka kovempaa ajoa on tosi vähän viime startin jälkeen. Reissu Seinäjoelle meni tosi raskaaksi, kun auton kanssa tuli ongelmia Iitissä kotimatkalla, ja saavuimme vasta yöllä takaisin. Treeni on ollut hyvin leppoisaa, mutta torstaina ajoin kuitenkin jonkin verran reippaammin oriilla, ja se tuntui oikein pirteältä. Turussa mietityttää keli, mutta lähden toistaiseksi siitä, että kesäkengässä mennään vielä. Kokeillaan vanhoja customeita perään vaihteeksi ja kuolaimenkin taidan vaihtaa. Lähtöpaikka voi olla jokseenkin paras mahdollinen, kun ollaan keskellä auton takana, ja ulkopuolella ei ole hevosta, joten sikäli uskon onnistumiseen nyt. Lisäksi uskon hevosen vireeseen ja kykyyn, mutta katsotaan, mitä olosuhteita tulee."

Aiemmin Ville Korjus on väläyttänyt mahdollisuutta, että Välähdys keskittyisi 2020 vain kilpailemiseen. Nyt hän kertoi, että ensi kauden kuvio on rakenteilla, mutta vielä auki.

"Varmaan jonkinlaista astutustoimintaakin harrastetaan, kun kysyntää on aika paljon. Kuitenkin tarkoitus olisi, että homma hoituisi meillä kotona ja eläinlääkärit hoitaisivat sitten jatkon. Sellaiseen rumbaan kuin viime kaudella, jossa oritta kuljetettiin oriasemalle monta kertaa viikossa ei yksinkertaisesti enää pystytä, ei hevonen eikä ihmiset. Haaveena on esimerkiksi, että voitaisiin kilpailla Elitkampenissa Solvallassa. Siksikin on ajettu sisään Forssia tuonne kärryille. Mutta nehän ovat vain haaveita niin pitkään kunnes asia toteutuu. Sinne on vielä pitkä matka, ja katsotaan, miten asiat sujuvat ensiksi."
 

"Jonkinlaista siitostoimintaa Välähdyksellä on suunnitteilla kaudeksi 2020, mutta yksityiskohdat ovat vielä auki", kertoo Ville Korjus. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Niemisellä ykköspyssyt molemmin puolin Pohjanlahtea

Suurmestaruus vahvisti: Evartti on ottanut valtakunnan hallintaansa

Välähdys tulee vireessä Mikkeliin - Seinäjoki epätodennäköistä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video