Uutiset

Montélunastus siivitti totopelien Suomen mestariksi

Anu Leppänen
Totopelien Suomen mestari 2018 on Jarkko Viitala Kaustiselta.

VERMO. Totopelien Suomen mestariksi pelasi kaustislainen Jarkko Viitala, joka teki hyvät nousut heti päivän ensimmäisestä lähdöstä.

Käpylä GP -päivän avanneessa montélähdössä Jarkko Viitala sai 20 eurolla kaksaria Ramble On - Crazy Valley, joka tarjosi kertoimen 224,72 ja toi Viitalalle heti 4494,40 euron lunastukset. Kaikkiaan Viitala lunasti päivän aikana reilut 7000 euroa ja turnauksen kokonaispalkintopotista hän sai 9824,17 euroa. Kakkoseksi SM-kisassa tuli Arttu Iisakka ja kolmanneksi Toni Alenius.

"Crazy Valley oli päivän paras idea", tuore Suomen mestari kertoi. "Katselin ja kellottelin sitä, ja minusta se oli ollut viime starttiin ihan ok. Sitä ei oltu kuitenkaan pelattu yhtään, riski-palkkio-suhde oli kohdallaan. Soitin vielä eilen valmentajalle ja hänkin oli luottavainen."

Raveissa paikan päällä Viitala on käynyt parhaimmillaan noin sata päivää vuodessa mm. Niko Jokelan ja Veli-Erkki Paavolan mukana. Nykyään raveissa käynti painottuu talviaikaan, sillä kesäisin hän on YIT:llä asvalttihommissa.

"Maanantaina pitää mennä töihin, kun asvalttikausi jatkuu lämpimän syksyn myötä. Puoli vuotta on töitä ja puoli vuotta vapaata. Kesällähän olisi tietysti kivempi käydä, mutta talvipainotteista se on ollut. Kunkkarit toki pitää järjestää aina vapaiksi."

Kaustisella asuva Viitala on harrastanut totopelaamista kauan, ja nykyään hän miettii pelivalintoja yhdessä naapurinsa Mika Vuorikosken kanssa.

"Tosi paljon tehdään töitä sen eteen ja pelataan Suomeen sekä Ruotsiin. Tänään oli isot satsaukset myös Eskilstunan puolelle", Viitala viittasi Ruotsin kaikkien aikojen suurimpaan 75-jackpotiin.

Raviurheilun parissa 38-vuotias Suomen mestari on ollut koko elämänsä.

"Viisitoistavuotiaana ostin iskän rahoilla ekan hevosen, joka oli tosi huono ja aika huonoja on ollut sen jälkeenkin", Viitala naurahti. "Nykyään omistan neljä ja puoli hevosta. Paras hevoseni on ollut Pilsker, joka oli Ylitalon Tonilla. Silläkin tosin murtui jalka, mutta se oli oikeasti hyvä hevonen."

Tällä hetkellä Viitalalla ei ole kilpailevia kimppahevosia, mutta hän on mukana siitosori Well Builtissa. Käytännön hevoshommat vähenivät sen jälkeen, kun Viitalan ystävä Heikki Miettunen kuoli.

"Hevosen saan valjaisiin ja uskallan lenkin ajaa, mutta en sano itseäni miksikään hevosmieheksi."

[embed]https://twitter.com/totopelit/status/1061285124233482240[/embed]

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto-pelien Suomen mestaruus matkasi Kaustiselle: Jarkko Viitala vei 9 824 euron potin

MT Ravinetillä uudet sivut

Viikon vieras: ”Jos uudeksivuodeksi pääsisi kotiin”

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video