Uutiset

Välähdys kruunasi kautensa - "Olen ylityytyväinen"

Anu Leppänen
Välähdys ja Ville Korjus värittävät pian avoimia suomenhevoslähtöjä. Valjakon yhteistä taivalta käydään läpi MT Ravien jaksossa, joka ilmestyy sunnuntaina kello 11.

VERMO. Ville Korjuksen silmäterä hallitsi lähtöä vieskermäiseen tapaan. Vauhdikkaasta kaudesta 2018 jäi hyvin vähän jossiteltavaa.

Eturivin uloimmalta radalta startannut Välähdys singahti odotetusti ensimmäiseen kurviin mentäessä keulaan ohi Pyörylän Paronin ja sai sen jälkeen tehdä täysin mieleisensä juoksun. Loppusuoralla ori nousi radan verran ulospäin, mutta tilanne oli täysin hallinnassa. Pyörylän Paroni työntyi niukasti kakkoseksi ennen Diktaattoria. Välähdyksen voittoajaksi riitti 26,0/2100a.

"Ennen lähtöä oli mahdottomasti menohaluja, se oikeastaan vain huoletti", Ville Korjus kertasi. "Välähdys päätti vauhdin ja kun ketään ei tullut rinnalle, se meni hitaammin ja odotteli kavereita. Käsittääkseni se on siinä pitkälti samantyyppinen hevonen kuin isänsä Viesker. Kun ei ole painetta, se osaa mennä hiljaa. Välähdyksellä on myös niin kova spurtti, että kun joku tulee rinnalle, se kiristää nopeasti tahtia."

"Aikanaan Kaarlo Ahokas sanoi hyvin, että kannattaa vain häiritä mahdollisimman vähän hevosta. Sama on tämänkin kanssa, kun vain osaa olla häiritsemättä. Mitä enemmän ukko käy tekemään töitä, sitä enemmän tulee ongelmia. Kun Välähdys saa itse tehdä töitä, kaikki menee hyvin."

Välähdyksen kausi 2018 numeroina sisälsi 18 kilpailua, joista yhdeksän voittoa ja 136 500 euroa palkintorahoja. Rahallisesti isoimmat onnistumiset olivat PM:n ja Nordic Kingin kakkossijat.

"Muutama oma moka kuten Suurmestaruus ja lähtöauton moka Tähtisprintterissä sinne mahtui. Tällaisia pieniä, mutta urheilussahan tapahtuu. Kausi on mennyt kaikkiaan hienosti ja olen ylityytyväinen. Jos tällaisia kausia tulisi tulevaisuudessakin, olisi ihan upeaa", Korjus iloitsi.

Kilpailurupeaman lisäksi Välähdyksellä riitti urakkaa myös siitosoriina, sillä sen palveluita käytti toistasataa tammanomistajaa. Syyspuolen starteissa ori tuntui Korjuksen mukaan jopa paremmalta kuin kesän kovimman ruljanssin aikoihin.

"Kesä meni vähän niin, etten viitsinyt kauheasti treenata. Koko ajan oli sellainen tunne, että hevonen saa runtua joka suunnasta. Aamulla lähdettiin astuttamaan ja kaikki muut siihen päälle, lisäksi oli kuuma kesä. Jälkikäteen on aina helppoa miettiä, mitä olisi voinut tehdä toisin."

Ensi vuonna Korjus aikoo harkita siitoskauden pituutta.

"Pitää miettiä, kuinka pitkään astutellaan ja pitäisikö vetää joku raja vaikka ennen kuninkuusraveja. Nyt astutettiin kaikki halukkaat ja se meni elo-syyskuun vaihteeseen. Sitten kun kilpailee, keskittyisi vain siihen hommaan. Nämä ovat vielä ajatuksia tässä vaiheessa", Korjus pohdiskeli.

Kauden päätöskilpailun jälkeen Välähdys saa ensin huilin ennen kuin alkaa talven treenijakso.

"Nyt alkuun saa olla kevyemmin ja joulun maissa varmaan aletaan treenaamaan. Vähän kelienkin mukaan mennään. Etelässä on usein huonot kelit. Hevonenhan on tosi hyvässä kunnossa ja sikäli olisi voinut ajaa vielä kilpaakin, mutta sarjoja ei oikein ollut."

Välähdys voitti tänä vuonna puolet starteistaan ja tienasi 136 500 euroa. Kuva: Anu LeppänenEsa Holopainen tarjosi Nyyti-Maria Timosen valmentamalle Liipan Toivolle nappijuoksun Faitterin takana, mistä ruuna kiitti punnertamalla lopussa ohitse. Kuva: Anu LeppänenTeräsmiesliigan väkevin oli Maria Penttisen valmentama ja Ari Moilasen ajama T.M. Chagall. Kuva: Anu LeppänenOmistaja-valmentaja Heikki Korhonen, ohjastaja Ari Moilanen ja hoitaja Sarianne Hynynen myhäilivät Callela Ladybossin ympärillä. 6-vuotias hallitsi Tammatähteä mielin määrin ja siirtyi voitokkaana talvitauolle. Kaudella 2018 se voitti viisi kertaa ja tienasi 107 300 euroa. Kuva: Anu LeppänenVermon valmentaja Juhani Tapani ajoi Tanpopon takarivistäkin keulaan, mistä ruuna piti rehdisti pintansa. "Tämä on nopea hevonen, mutta jaksaa myös mennä hyvin", Tapani kiitteli. "Jussi" on vieraana torstaina julkaistavilla Ravinetin Turpakäräjillä. Kuva: Anu LeppänenAiheeseen liittyvät artikkelit

Kavioliigan lauantain suosikilla Välähdyksellä tarkoitus astuttaa 2020:kin

Välähdys lähtee Seinäjoelle - Kavioliiga GP -lähtölistat valmiit

Sundsvikin oriasema pärjäsi monipuolisuudella – astutukset kokonaisuutena pohjalukemissa

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video