Uutiset

Katja Melkko laajentaa Ruotsiin

Menestysvalmentaja Katja Melkko lähtee neljän hevosen kanssa Julmyran valmennuskeskukseen, josta hän on vuokrannut karsinoita Ville Karhulahdelta. Toiminta saattaa myöhemmin laajentua.

Pitkään Stig H. Johanssonin ykkösmiehenä toiminut Ville Karhulahti aloitti Julmyrassa oman valmennustoiminnan elokuun alussa. Karhulahdella on jäänyt myös vapaita karsinoita, joita Katja Melkko on nyt vuokrannut ja lähtee tunnustelemaan

Melkon mukaan Ruotsiin lähtevät Derby-voittaja Elian Web, Tarabuso Jet, Inatt Boko sekä todennäköisesti yksi kolmivuotiaaksi kääntyvä varsa. Valmennustoiminta Lumijoella jatkuu entisellään puoliso Janne Sorosen vetämänä.

"Pohjoisessa ravitoiminta hiljenee talvella ja tuntui oikealta ajankohdalta lähteä kokeilemaan tällaista", Melkko pohjustaa. "Tätä on pitkään mietitty, millaisella kuviolla Ruotsissa olemista voisi kokeilla. Lumijoella on omat kuviot, siellä on paljon laajennettu ja lapsetkin ovat tietysti siellä. Tämä on nyt alkuun sellainen kilpailuturnee muutaman hevosen kanssa. Yksi huippuluokan osaaja löytyisi sinne heti töihin, mutta katsotaan, miten homma kääntyy. Helpointa kun lähtee itse ensin sinne katsomaan, miten systeemit toimivat."

Julmyran valmennuskeskuksesta on noin sata kilometriä Ruotsin pääradalle Solvallaan, ja lähialueella on muitakin raviratoja. Hevoskeskuksen henkilökunta vastaa valmennusolosuhteista.

"Julmyran hyvät olosuhteet olivat merkittävä seikka myös. Hevosenomistajat ovat olleet myötämielisiä ja kannustaneet aina eteenpäin. Jannen kanssa on tehty pitkään yhdessä ja on samanlaiset ajatukset valmentamisesta, joten luottamus toimii eikä tarvitse olla koko aikaa samassa paikassa."

Ruotsiin lähtemisen myötä eräänlainen ympyrä sulkeutuu, sillä Melkko oli aikanaan lähdössä Peggy Ladyn kanssa  pidemmäksi aikaa länsinaapuriin. Se oli ilmoitettu Elitloppet-viikonlopun tammalähtöön, mutta joutui jäämään pois ontumisen takia ja reissu peruuntui."Olisin varmaan sille reissulle jäänyt, mutta kohtalo päätti toisin ja tämä siirtyi parillakymmenellä vuodella, kun tuli perheet ja kaikki. Kilpailuhenkisenä sitä tietysti aina haaveilee ja yksi haave toteutui, kun päästiin Elianin kanssa Elitloppetiin. Jos kaikki menee hyvin, Ruotsista käsin on lyhempi matka käydä esimerkiksi Ranskassa. Ei lähdetä tähän henkseleitä paukutellen, mutta positiivisin mielin", Melkko kommentoi.

Edellisen kerran heinäkuussa St. Michelissä kilpaillut Elian Web alkaa olla lähellä starttikuntoa.

"Se on treenannut koko ajan nousujohteisesti ja alkaa olla hyvällä mallilla", Melkko kertoo. "Jos vain kaikki menee hyvin, ei mene kauaa kun se on kilpailukunnossa. Hokit eivät ole koskaan olleet sen juttu, mutta Ruotsissa niitä tarvitsee käyttää lyhemmän aikaa."

Julmyran alueella on valmentanut pidemmän aikaa myös suomalaislähtöinen Reijo Liljendahl. Saksalaisvalmentaja Thorsten Tietz pitää talvikuukausina filiaalia Julmyrassa, ja helmikuussa valmennustoiminnan aloittavat Ruotsin TV:n ravilähetyksistäkin tuttu Patrik Fernlund ja avopuolisonsa Jasmine Ising. Heidän taustallaan on yrittäjä Leif Bengtssonin miljoonasatsaukset.

Julmyran olosuhteita viime talvelta. Kuva: Anu LeppänenJulmyran alueen hevosmäärä jatkaa kasvuaan. Kuva: Anu LeppänenJulmyran valmennuskeskuksen toimitusjohtaja ja osaomistaja on Geir Pedersen. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Keulaan ja kukat Gävlen 75:ssä

Katja Melkolle kovia vahvistuksia - lauantain 75:stä tulee menestystä?

Ruotsissa jälleen T75-jackpot

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video