Uutiset

Voitokkaat yllättäjät Mikkelin 65-värittäjinä

Ville Toivonen
Sir Robert kiri lopussa Scarlet Darbanin edelle suuryllättäjien kamppailussa. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Mikkelin sunnuntaikierroksella saatiin pari isoa yllättäjää. Molemmat kuitenkin ovat tottuneita menestyjiä, sillä sekä Sir Robert että Ekosan ovat olleet urallaan varsin voitokkaita pelejä.

Sir Robert oli pronssidivarissa vain 1,92 prosenttisesti rastattu, vaikka ruunalla olikin kaksi voittoa kolmesta viime startista. Kaikkiaan Jenni Tenhusen suojatti on nyt voittanut 15 kertaa uransa 59 startista.

Pieni pelikannatus oli ymmärrettävä, sillä Sir Robert joutui lähtemään mailin kisaan tukalalta 11. lähtöradalta. Sieltä Sir Robert sai asemat neljännestä ja viidennestä ulkoa, ja kirivaiheessa se joutui aivan ulkoradoille.

"Kyllähän se pahalta tuntui, kun minä käänsin kaupunkia kohti, ja muut käänsivät maalia kohti", luottokuski Sami Vehviläinen myönsi voittajahaastattelussa. "Kun täällä kääntää 400 jäljellä neljännelle, toivottomalta se tuntuu. Vielä maalisuoran alkuun tuntui, että keula on karannut, mutta suorassa oli pituutta sen verran, että se juuri riitti."

Sir Robertin uudella ennätyksellä 13,0a tullut voitto irtosi niukalla marginaalilla, sillä johtavan takaa kiriin päässyt Scarlet Darban kurkotti linjalle lähes tasoissa voittajan kanssa.

Ykkössijan taustalla oli varustemuutos. Sir Robert kilpaili ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä.

"Hevonen ihan liiteli koko ajan", Sami Vehviläinen ihasteli.

Terho Rautiaisen tallilla oli vahva panos tähtidivisioonassa. Isäntä itse ajoi Ekosanin kasiradalta johtavan kantaan ja sieltä ykköseksi, Ari Moilasen ajama Kukan Tutu täydensi tallin panoksen olemalla keulapaikalta kolmas.

Väliin kiilasi kautensa vahvasti aloittanut Callex, joka kiri maalisuoralla hetken jo Ekosanin edellekin. Kun Ekosan pääsi kunnolla tallikaveri Kukan Tutun ohi, Rautiainen saattoi löysätä sisään päin painanutta ruunaa sen verran, että vauhti kiihtyi voittoon asti.

Terho Rautiainen kertoi voittajahaastattelussa Ekosanin tulleen viime startissaan vastustajan päälleajamaksi niin, että se oli venäyttänyt jännettään ja joutunut lievälle sairauslomalle. Tämän päivän suorituksen perusteella kaikki näyttää taas olevan kohdallaan.

Ekosan palasi pikkutauolta voitokkaasti. Kuva: Terhi Piispa-HelistenLämminveristen avoimessa ryhmässä parhaat palat vei Boys Going In, jolla Antti Ojanperä pystyi torjumaan ohitusta yrittäneen Top Of The Worldin lähentymiset sekä alussa että lopussa. Välipuolikas mentiin rauhassa, ja kun loppupuolikas tultiin 1.10-kyytiä, voittoajaksi tuli 12,6a.

Ykkönen oli Boys Going Inille toinen sen neljästä Suomen startista. Ojanperällä meni ykkössarjassa hyvin, sillä Maffioso Face täydensi tallin panoksen kolmossijallaan.

Antti Ojanperä ja Boys Going In saivat onnittelut Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiaiselta. Kuva: Terhi Piispa-HelistenTasaiseksi uumoiltu haastajadivisioona ratkesi pitkälti kiihdytyksessä, kun Papa Corleone pystyi puolustamaan keulapaikan ykkösradaltaan. Hannu Torvisen ajokki veti toisen puolikkaan rauhassa, kiihdytti tahtia toisella ringillä ja voitti lopulta oikein selvästi. Christa Packalen valmentaa uransa seitsemännen voiton juossutta ruunaa, jonka arvokkain ykkönen on runsaan vuoden takainen Pilvenmäki Specialin ykkössija.

Papa Corleone lasketteli keulasta varmaan voittoon. Kuva: Terhi Piispa-HelistenJuliette Lax juhli kierroksen avauksessa rivin pelatuimpana hevosena, vaikka alku olikin kaikkea muuta kuin lupaava. Antti Teivaisen ajokki laukkasi ennen lähtölinjaa lyhyesti, eikä päässyt käyttämään alussa hyvää nopeuttaan, vaan sai asemat neljännestä parista ulkoa.

Omaan iskuunsa Juliette Lax lähti viimeisen kaarteen alussa, ja kiri kantoikin neljättä rataa pitkin vielä varmaan voittoon ennen myös ulkoa kirinyttä Veluuria ja keulassa ravannutta Faijaa. Tauolta palannut T.T. Avot laukkasi kiihdytyksessä ja oli kahdeksas. Jussi Suomisen valmentaman Juliette Laxin voittoaika oli 23,7aly.

Antti Teivainen kertoi voittajahaastattelussa Juliette Laxin laukanneen, koska se oli auton takana liian paineissaan.

Ville Toivonen
Iloisia osakkaita Juliette Laxin ja Antti Teivaisen ympärillä. Kari Nevasalmi, Tanja Mäkeläinen ja osaomistaja-valmentaja Jussi Suominen. Kuva: Terhi Piispa-Helisten.Pekka Korven tallin Contro Vento otti uransa avausvoiton 2600 metrin voltissa. Valjakko oli keulapaikalta lopulta ylivoimainen, kun kirikierroksella kovaa painetta antanut Guido di Quattro laukkasi sen rinnalta loppusuoralle tultaessa. Suosikki Enjoy's Paycheck menetti mahdollisuutensa voittoon laukattuaan lähtösuoralla.

Tolppa oli nelivuotiaan Contro Venton uran ensimmäinen ja tuli oriin uran 15. startissa. Scuderia Turbolenzan omista SJ's Caviarin pojan, joka noteerasi keskipitkästä voltista voittoajan 16,8kp.

Contro Venton uran avausvoitto keräsi kimppalaisia voittoa juhlimaan. Pekka Korven ja nelivuotiaan kanssa iloa jakamassa Malla ja Rami Karjalainen sekä Elina ja Eero Kousa. Kuva: Terhi Piispa-HelistenMikkelissä nähtiin hyvää urheilua T65-kohteiden ulkopuolellakin. Harri Kotilaiselle siirtynyt Liisan Tulilintu eteni pitkältä pakilta selvään voittoon tammojen voltissa sivuten ennätystään 25,7ke. Ravi-illan päätteeksi taas nähtiin nelivuotiaan Mas The Bossin ylivoimaa johtavan rinnalta. Sirpa Tienhaaran suojatti paranteli ennätyksensä lukemiin 13,5aly.

Liisan Tulilintu aloitti Harri Kotilaisen tallista varmalla voitolla. Kuva: Terhi Piispa-HelistenMas The Boss on aloittanut nelivuotiskautensa kahdella voitolla. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ensikertalaiset veivät kuningatarkisan kärkisijat – Vanhoilla tähdillä riitti jossiteltavaa

Kuningatarkisasta kaikkien aikojen jännitysnäytelmä – Antti Tupamäki: ”Tympäsee jonkun verran”

Harri Kotilainen Liisan Tulilinnusta: Happi loppui

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video