Huippulupaus väläytti pitkästä aikaa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Huippulupaus väläytti pitkästä aikaa

Kuva: Anu Leppänen
Caijus kurkotti tiukassa taistossa ykköseksi ennen Vinksaa ja Larvan Hurmosta.

TURKU. Varsatähti Caijus korjasi kuusivuotiskautensa murheellista saalista kertaheitolla kirimällä tähtidivisioonan ykköseksi.

Mika Mäkelän suojatti oli juossut tällä kaudella 12 starttia ilman yhtään totosijaa. Statistiikka ei kuitenkaan kertonut koko totuutta oriin kaudesta, sillä se on juossut kivikovia lähtöjä ja pikkuhiljaa myös väläytellyt tulemistaan.

Antti Teivainen kiidätti oriin ensin keulapaikalle ja jatkoi sitten keulaan edenneen Larvan Hurmoksen takana, mistä kiri alkoi loppusuoralle tultaessa.

"Odotinkin, että se voisi vähän pärjätä. Se on ollut nousukunnossa, ja Kylliäisen Tommin on ajanut sitä nätisti koko vuoden", Mika Mäkelä huomautti.

Caijus on ollut tällä kaudella myös siitoskäytössä, ja oriilla siemennettiin yhteensä 33 tammaa. Avoimia sarjoja kolkutelleen nuoren hevosen kilpailuttaminen tiedettiin jo etukäteen hankalaksi.

"Kyllä se tiedettiin, että tästä tulee huono vuosi, mutta kyllä parempaa sentään odotettiin", Mika Mäkelä myönsi. "Viisivuotiskeväänä se löi päkiänsä pahasti ja meni kauan, että kavio ehti kasvaa läpi. Tämä on umpiravuri, vaikka on paljon laukkaillutkin."

Vihtiläisellä Mäkelällä on ollut vuosien varrella monta mainiota suomenhevosta.

"Kyllä mä luulen, että tämä on paras mitä minä olen treenannut. Uskon tähän hevoseen paljon", hän painotti.

"En tiedä, minkä verran talvella ajetaan kilpaa. Seinäjoelle pitää lähteä viikon päästä, kun Pariisiin ei nyt sitten päästä", hän nauroi oriin voittosumman mentyä yli 120 000 euron.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Wau, mikä huipennus: Tähen Toivomus on ravikuningas!

TalkKari hevosvalmentaja Mika Mäkelän vieraana – menestysori Siporin elämänilo tarttuu

TalkKari kävi Mika Mäkelän luona

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video