Kiekkomiesten tamma näytti luokkansa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Kiekkomiesten tamma näytti luokkansa

Kuva: Anu Leppänen
Jääkiekkoilija Antti Pihlström on tottunut menestymään hevosenomistajana. Hänen yksin tai kimpassa aiemmin omistamiaan hevosia ovat mm. Southwind Tequila, Fashion Duo ja Will Be Fever. Nyt voittovuorossa oli ensimmäinen oma kasvatti She Rains.

TURKU. Kaksivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun ässä oli Antti Pihlströmin ja kumppanien omistama She Rains, joka näytti nyt luokkansa myös kotimaan kamaralla.

Jukka Torvisen ajama She Rains (Zola Boko)  sai alkurynnistyksen jälkeen keulapaikan tallikaveriltaan Arctic Emmalta, ja loppumatkaa Pekka Korven valmennettava hallitsi aika varmasti. Edwina Orden kiri kovaa kakkoseksi ja suosikki First Class Lady oli johtavan rinnalta kakkonen.

Uransa neljä ensimmäistä starttia Ruotsissa juosseen She Rainsin ennätys oli porukan kvin 14,6aly, mutta se oli kuitenkin pikkuyllättäjä. Matalahkoon pelikannatukseen vaikutti sen viimekertainen ensistartti Suomessa. Tuolloin hevonen oli kolmas pystymättä uhkaamaan First Class Ladya.

"Silloin mentiin ihan kävelyä ja ajoin takasuoran täyttä. Se rupesi makaamaan sisäänpäin ja menetti vauhtinsa", Hannu-Pekka Korpi kertasi. "Se tuli vasta edellisenä iltapäivänä Ruotsista Suomeen, eikä sitä oltu liikutettu täällä ollenkaan. Siihen starttiin se oli vielä jäykkä."

Kasvattajakruunusta tammalta odotettiin jo etukäteen paljon.

"Tai ainahan odotuksia on, mutta onneksi niitä välillä palkittiinkin", Hannu-Pekka Korpi naurahti. "Ajattelin, että se on vaarallinen, varsinkin jos se pääsee sisäradalle. Se oli jo ekassa lämmityksessä paljon rennompi kuin Vermossa. Ja sen tiesi, että hevonen on hyvä, kun se kuitenkin oli jo neljäätoista mennyt Ruotsissa."

She Rainsin takana on KHL-kiekkoilija Antti Pihlström, joka on ollut jo kymmenkunta vuotta vannoutunut raviharrastastaja. She Rainsin emä Southwind Tequila oli hänellä liisattuna kilpahevosena, ja hän on kasvattanut She Rainsin yhdessä Punkarin Hevostalli Ky:n kanssa.

Omistajatalli Talli She Rainsin takana on yhteensä neljä omistajaa.

"Kaikki on maajoukkuetason jääkiekkoilijoita, mutta en tässä vaiheessa kerro nimiä, kun en ole kysynyt, haluavatko he julkisuutta asialle", Pihlström totesi. "He ovat innokkaasti mukana ja seuraavat raveja, eikä tämä varmaan intoa vähennäkään. Koetinkin katsoa sellaisen kimppahevosen, että saataisiin heti positiivisia kokemuksia."

Antti ja Tiia Pihlström omistavat Vantaalla hevostilan, jonka pääpainona on täysihoitoratsuissa.

"Siellä on omat siitostammat ja pari shettistä, mutta muuten paikat ovat vuokrattuina", Pihlström selvitti. "Pekalla on kolme varsaa treenissä ja ensi vuonna on tulossa kolme varsaa lisää. Tämä on ensimmäinen kasvatti ja muutkin vaikuttavat ihan lupaavilta."

She Rains piti varmaan voittoon ennen kuvan ulkopuolella kakkoseksi kirinyttä Edwina Ordenia. Kuva: Anu LeppänenShe Rains sinetöi T76-rivin, joka äityi lopulta ylivaikeaksi, eli yhtään seitsemän oikein -riviä ei löytynyt. Suurin pommi oli satakertoiminen Westcoast Victoria, jonka Seppo Markkula kiidätti johtavan takaa ykköseksi.

Por Nie Rock kiri loppumetrit ulkoa kovaa, mutta sisäpuolella tuleva Westcoast Victoria pinnisti niukkaan voittoon. Kuva: Anu LeppänenKotiradan Koivusilla oli hyvä päivä kahden voiton myötä. Nelivuotias North Lexus on siirtynyt Harri Koivusen talliin ja otti kolmannella yrittämällä ensimmäisen ykkösensä. Olli Koivunen kiidätti sen voittoon johtavan takaa.

Harri Koivunen antoi North Lexuksen kunnosta täyden tunnustuksen sen entiselle valmentajalle Mika Taittoselle.

"Se tuli hienossa kunnossa meille ja ilmoitettiin se heti starttiin. Päästiin aivan valmiiseen pöytään", Koivunen kiitteli. "Ei se ollut meillä kuin viikon päivät ennen Kasvattajakruunun välieriä. Hyvän oloinen hevonen sarjoihinsa."

North Lexus syöksyi nousijadivisioonan ykköseksi. Olli Koivusen kanssa voittoa juhlimassa osaomistajat Aki ja Ville-Kustaa Lauri. Kuva: Anu LeppänenMenoks kulki tällä kertaa ravia ja voitti vakuuttavasti. Niko Jokelan kanssa seremonioissa osaomistaja Sofia Mansikka-Aho sekä maatalousministeri Jari Leppä. Kuva: Anu LeppänenAnu Leppänen
Timo Hulkkosen talli teki Leppävirralta hyvän iskun Turkuun. Big Headache oli kultadivisioonan kolmonen ja kuvan Look Complete nappasi keulavoiton. Iikka Nurmosen kanssa seremonioissa hevosen hoitaja Sanna Kokko. Kuva:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikon vieraan Elitloppetissa on nyt ekstralatausta

Toto75-vihje Teivoon: Kevät koittaa ja huippuravurit tulevat

Mäki-Tulokkaan ruunat illan isokenkäisimpinä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video