Uutiset

Neljäs peräkkäinen Vermon-valloitus

Kuva: Anu Leppänen
Kahdeksanvuotias tamma Nedda Miller on äitynyt hurjaan iskuun.

VERMO. Voittoputken Vermossa kasannut Nedda Miller on Myllymäen tallin pitkäaikaisen kasvatustoiminnan tulosta.

Ari Moilasen vakioajokki Nedda Miller vastaili T65-avauskohteessa keulasta kirikamppailussa Heavy Beatille ja otti jo neljännen peräkkäisen Vermon-voittonsa. Syys- ja lokakuun onnistumiset ovat saaneet marraskuussa jatkoa kahdella 65-voitolla.

Kesällä Nedda Miller laukkasi kahdessa startissa hylkäykseen saakka, mutta nyt laukat ovat jääneet ja tulosta on tullut.

"Kyllä sitä viimeistä kaarretta saa jännittää edelleen", valmentaja Ulla Korhonen myönsi. "Siellä se laukka on joka kerta tullut, ehkä kaarrejuokseminen on vain vaikeampaa. Neljä viimeistä kertaa on mennyt hyvin, mutta tappiohan on väistämättä lähempänä joka kerta."

Nedda Miller on mynämäkeläisen oma kasvatti jo kolmannessa sukupolvessa. Korhosen kotitila on Myllymäen talli, josta on otettu myös kasvateille Miller-pääte. Lämminveriset ovat virallisesti Myllymäen tallin kasvatteja, suomenhevoset puolestaan Korhosen omissa nimissä. Niistä menestynein on ollut Otto Milleri, joka tienasi urallaan reilut 111 000 euroa.

Korhosen hevosharrastus on jatkunut jo neljäkymmentä vuotta.

"Meidän isällä oli joskus nuoruudessaan hevosia ja kun hän innostui uudestaan, silloin minäkin tulin mukaan. Nyt meillä on viisi ajohevosta, mutta uusia varsoja ei syntynyt tänä keväänä. Suomenhevosia on kolme samoilta emälinjoilta kuin Otto Millerikin", Korhonen kertoi.

Neljä peräkkäistä Vermon-voittoa on harvinaista herkkua kenelle tahansa, mutta etenkin muutamaa hevosta valmentavalle.

"Täällä on aina kiva kilpailla, kun on hyvät olosuhteet ja hyvät katokset. Tänään oli vielä mehuakin tarjolla kurvissa taustajoukoille. Mukavaa, kun huomioidaan."

Hannu Korven ajama Bossy Alley piti illan avauslähdössä voittoon ennen Flexible Journeytä. Kuva: Anu LeppänenSeppo Markkulan ajama ja Maiju Taipaleen valmentama Miss Shooting Star otti heti joukon komentoonsa, rauhoitti matkalla tahtia ja piti lopussa pintansa Hangoveria vastaan. Kuva: Anu LeppänenTaneli Säteen ajama Rullebackens Ejnar kiri kolarin takia viivästyneen kokelaslähdön voittoon. Kuva: Anu LeppänenAnu Leppänen
Hevosia pääsee kolarien tai muiden sattumusten johdossa raveissa toisinaan irti, mutta yleensä vakavilta seuraamuksilta vältytyään. Kuvituskuva, ei liity uutisen tapaukseen.[embed]https://www.facebook.com/ravinettifi/videos/363156494252303/?__xts__%5B0%5D=68.ARAf7NNAOKkpYzIPADsB13jKD1M-QPGjd3LnIPh1g72w8--B8MCfJwfqA1QX76n-RdQTgm4s9nqW-jDUzTb49QBFnUhuqipnaY2-fxtUHRAfI2G2rtnfGnkskbLyzGZgsk0RimDw4WSZVEGDa8KXtoT_s4VYs_LZk8b8WL5aGpzZFFdMBxcYx_lGBmiFWlC9NKf0eMrTj1mb2A5Uqn6JpAGfSybSxXZ3Yqv1krvP3N6YaxsbhWNIiYO8X0WwE3W_w6PI1YJ4WlMKNy4tq-4YP812E75-mkLfJIRTGRpi_ZfhIMHeTTQjCjohGzVkuQ2HInn_AMknQagN6bPBkCD8Q3i1m99fwXS9S4gs2Icr&__tn__=-R[/embed]

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkka: Planbee oli paras suunnitelma Teivossa - monen käänteen kautta jättipottiin

Pekka Korpi tiivisti tulevan finaalin hengen: "Derbyä ei ole ihan helppo voittaa" – Karsintojen suurin yllättäjä lähtee sisäradalta 120 000 euron jahtiin

Ville Kallen Derby-voitto täytti Jouko Paavolan toiveen: "Koko ajan väräjää täällä sisällä" – Olli-Pekka Hämäläinen oli tyytyväinen hyvin haastaneen Sipiseen kakkosesta

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video