Omistajan superilta: hevonen voitti Solvallassa ja totopelistä tuli noin 120 000 euroa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Omistajan superilta: hevonen voitti Solvallassa ja totopelistä tuli noin 120 000 euroa

Anu Leppänen
Suomen hevosenomistajain keskusliiton toiminnanjohtaja Mitja Nummenmaa.

Mitja Nummenmaan keskiviikkoilta ei unohdu hetkeen, sillä hänen omistamansa Mountain Cleaver voitti yllättäjänä Solvallassa ja T86-lappu osui makeasti.

Ruotsin 86-pelissä Mountain Cleaver oli vain 2,4 prosenttia pelattu jättiyllättäjä, mutta Nummenmaa luotti omaansa. Hän laati yhteensä 134,40 euroa maksaneen 86-lapun, jonka hän jakoi neljääntoista osuuteen ja laittoi kymmenen osuutta myyntiin Veikkauksen sivuille.

Kun Mountain Cleaverin lisäksi kaksi muuta varmaa piti ja loppuihin kohteisiin tuli osuvat merkit, lappu osui varsin rahakkaasti. Kahdeksan oikein -tuloksilla lunastaa 102 861,80 euroa ja kun siihen lisätään alempien voittoluokkien osumat, lappu palautti kaikkiaan arviolta 120 000 euroa.

"Nyt on pakko ottaa yksi konjakki, että saa nukuttua", Nummenmaa nauroi tuoreeltaan 86-osuman ratkettua. "Jätin neljä osuutta itselle. Laitoin yhteen ryhmään viestiä, että en suosittele lappua, mutta jos on yhtä hullu kuin minä niin voi osuuden ostaa. Siellä oli vähän kuittailtu edellisestä lapusta, joka ei osunut. Kymmenen osuutta meni kaupaksi, ehkä vanhoilla meriiteillä."

Mountain Cleaver on ollut Nummenmaalle menestyksekäs hevonen paitsi omistajan, myös totopelaajan roolissa. Yksi kirvelevä maalikameratappiokin on jäänyt mieleen.

"Tämä taisi olla neljäs tai viides kerta, kun voitan sen myötä yli 20 000 euroa t-peleissä", Nummenmaa laski. "Kun Cleaver voitti Mälardalen Cupin finaalin, meillä oli seitsemän oikein 86-pelissä. Ainoassa väärin menneessä lähdössä lapulla ollut hevonen hävisi voiton sentillä maalikamerassa. Jos se olisi voittanut, olisimme saaneet 86:n yksin kiinni ja voittaneet kaksi miljoonaa euroa. Vaikka silloin oli onnellinen hevosen voitosta, se kyllä kirpaisi."

Nummenmaa kiitteli vuolaasti Mountain Cleaverin valmentajaa Pasi Tikkalaa hyvästä työstä. Tamma on voittanut Ruotsissa ennenkin, mutta viime startit Suomessa eivät olleet tuoneet menestystä.

"Kaviovaivojen jälkeen sen kilpailupäätä on haluttu hoitaa ja on ajettu nättejä juoksuja. Joka kerta se on tullut kovaa loppua. Solvallan rata sopii sille, se saa hyvän pidon ja kaviot ovat nyt hyvässä kunnossa. Ravi on nyt parempaa kuin ehkä koskaan, Pasi on tehnyt hienoa työtä", Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton toiminnanjohtajana leipätyönsä tekevä Nummenmaa hehkutti.

Mountain Cleaver ansaitsi Solvallan-voitostaan 60 000 kruunua eli 5850 euroa. Erik Adielssonin ajaman tamman voittojuoksun voi katsoa tästä linkistä.

[embed]https://twitter.com/Mitti1973/status/1067884575693709318[/embed]

Kuvassa Pasi Tikkala Mountain Cleaverin kanssa lämmittelmässä Porin Suurmestaruuteen heinäkuussa. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hevosalan hyväntekeväisyyshuutokauppa päättyy - astutuksia menossa edulliseen hintaan

MT Ravit: Orimattilan hevoskylässä Pasi Tikkalan tallilla

Mitja Nummenmaa: ”Pelikate ei ole sama kuin edunsaajille tuloutettava osuus”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video