Tekemällä tehty varsatähti - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Tekemällä tehty varsatähti

Anu Leppänen
Parvelan Retu on ollut uransa avauskisan jälkeen täysin pitelemätön. Petri Laineen suojatti testaa keskiviikkona vauhtivarojaan Vermossa mailin matkalla.

SEINÄJOKI. Kaveriporukan tilausvarsasta on kasvanut kolmivuotias suomenhevoslupaus, joka on poikkeuksellisen ravivarma ja vauhdikas.

Petri Laineen valmentama Parvelan Retu voitti jo lokakuussa Porissa Junnustartti-finaalin hyvällä loppukirillä. Ylivoimaisella loppurynnistyksellä se vei nimiinsä myös Varsakunkku-finaalin Seinäjoella.

Hannu Torvisen ajokki pääsi takamatkalta vauhdilla liikkeelle ja nopeasti kärkiporukkaan, missä hääri etunenässä Suven Sametti. Kun Torvinen antoi vauhdikkaalle varsalle menoluvan viimeisen puolikkaan alussa, Parvelan Retu täräytti hetkessä kärkeen ja samalla karkuun Suven Sametilta. Uran neljäs voitto tuli ajalla 34,0/2120 ja voittosumma kasvoi jo 13 950 euroon.

Lakos Team Ay:n omistama Parvelan Retu on aloittanut uransa voitokkaasti ja nuoreksi suomenhevoseksi myös häkellyttävän ravivarmasti, sillä laukka-askeleita ei ole tullut.

"Helppohan se tänään oli, kun matkavauhti ei ollut tuon kovempaa", osaomistaja Ismo Koskinen kuittasi. "Tällä kertaa ei tullut Landen Reino haastamaan toisella kierroksella, vaikka olisi kyllä saanut tulla. Oli paripeliä lyötynä siihen vähän isommalla, mutta laukat ovat laukkoja ja varsat varsoja."

Koskisen ja valmentaja Petri Laineen lisäksi varsalupauksen omistajana on Mikko Seppälä. Kaverukset etsivät muutama vuosi sitten sopivaa varsaa. Kolmikko vuokrasi Marjo Vanttiselta tamma Maiskauksen, joka sitten varsoi Parvelan Retun.

"Tekemällä tehty hevonen, nollista asti", Koskinen naurahti. "Petrin kanssa on tunnettu hiekkalaatikolta lähtien ja Mikkokin on samalta kylältä, mutta meitä vähän vanhempi. Hänenkin suvussaan on kyllä hevosmiestaustaa ja Mikkokin halusi lähteä porukkaan mukaan. Tuurit ovat käyneet kohdalleen. Nyt on tauko paikallaan ja ensi vuonnahan on sitten vain ikäluokkalähtöjä, kun voittosummaa on tuon verran."

Omistajaporukasta Ismo Koskinen pitää palkintoja, Hannu Torvinen ja Petri Laine puolestaan lahjakasta oripoikaa. Kuva: Anu LeppänenSanttu Raitalan ajama Olly Jumper hallitsi keulasta perille saakka ja toi valmentaja Katja Luoman voittajaseremonioihin. Kuva: Anu LeppänenSanttu Raitalan päivän toisen voiton toi Katja Melkon valmentama Herrera Boko, joka porhalsi piikkipaikalta karkuun muilta. Kuva: Anu LeppänenHerrera Bokoa oli raveissa laittelemassa valmentajan tytär Melissa Melkko, joka oli ensimmäistä kertaa yksin hevosten kanssa raveissa. Melissa, 16, on ajanut poneilla 98 lähtöä ja niistä 25 voittoa. Kuva: Anu LeppänenKotiradan valmentajan Kari Lehtosen treenaama Siinan Tähti rikkoi Hannu Torvisen ajamana kuparisen ja otti uransa ensimmäisen voiton 34. yrittämällä. Huiskeri kiri terävästi aivan rinnalle. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Parvelan Retu selvä 65-suosikki tauoltakin

MT Talkkari Petri Laineella: "Tätä mäkeä kun pyyhkäisee 30:tä, niin voi ilmoittaa starttiin"

Monien tunteiden Kriteriumit

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video