Uutiset

Tärppi Oulu Express -karsintaan – ”Nyt nähdään parempaa Sheriffiä”

Vermon Toto64-päätöksessä jaetaan neljä viimeistä paikkaa Oulu Expressin finaaliin.

Yhtä niistä hakee tiukasti Tapparan raviliigavarsa Marschall Match. Se piti keskikesän taukoa ja palasi kolme viikkoa sitten radoille Vermossa asiallisella esityksellä ja kakkossijalla.

Niemisen Markun varsa (Andover Star) lopetti vaan liian lujaa eikä ollut rinnalta lyötävissä. Kuolemanpaikka on tullut tälle vähän liiankin tutuksi”, Joni-Petteri Irri Marschall Matchin valmennustiimistä harmittelee.

”Startin jälkeen hevonen on tuntunut kotona vieläkin paremmalta, ja uskon että nyt nähdään parempaa Sheriffiä. Sillä kokeillaan ajaa ensi kertaa ilman takakenkiä, minkä pitäisi auttaa jonkin verran.”

Vajaan parin kuukauden tauko ei sisältänyt Irrin mukaan dramatiikkaa.

”Päätettiin jo etukäteen pitää huoltopaussi siinä kohtaa ja jättää Lahden Hambo väliin. Tähtäin on syksyssä ja kotiradan Kriteriumissa, ja sitä ajatellen Oulu Express sattuu hyvään saumaan.”

”Ehkei tämä vielä parille ikäluokan kovimmalle riitä, mutta en putoaisi penkiltä, vaikka tänään pärjättäisiin. Ainakaan, jos saataisiin kerrankin selkäjuoksu ja mentäisiin tasaisen kovaa. Se suosisi tätä”, Irri vihjaa.

Tallin muillakin Toto64-hevosilla hän näkee hyvät menestyssaumat.

Quite A Star (Toto64-2) oli viimeksi Killerillä vihdoin hyvä, kaveri sai vaan liftijuoksun ja tuli lopussa ohi. Lähtöpaikka (rata 2) on hyvä hitaalle avaajalle, jonka laukkariski kasvaa, jos lähtöön pitää satsata. Sekin on etu, että Joukka (Jouni Riikonen ) on ajanut hevosta ennenkin.”

Mattilan Miina (Toto64-5) oli toissa kerrassa Lahdessa älyttömän hyvä, muttei viimeksi Killerillä samanlainen. Olisiko väli kovasta startista ollut liian lyhyt, vai innostuiko tamma vaan Lahdessa päästyään kerrankin juoksemaan keulassa? Hyvältä tamma kotona tuntuu, mutta piippuhyllyn paikalta voi olla vaikea kiertää kärkeen”, Joni-Petteri Irri pohtii.

Vermon Toto64-peli pelataan lähtöihin 4-9, ja peliaika päättyy kello 19.15. Oulu Express –karsinta päättää pelin kello 20.50.

Lue myös: Rohkeita ratkaisuja tarvitaan 64-rivissä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Petri Salmelalla 75-yllätyskortteja ja osuus Amerikan superhevosessa - Timo Lahti uskoo suosikkiinsa

Viikon vieras: Pohjoisen porukoiden capo di tutti capi

Irrillä ja Kaijalla Licence Holderin manttelinperijä?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video