Uutiset

Jymy-yllättäjä voitti Satakunta-ajon

Sokker (nro 10) vastasi yllättäjänä Caijuksen haasteeseen Satakunta-ajossa.

Porin perinteikäs suurkilpailu Satakunta-ajo päättyi jättiyllättäjä Sokkerin juhliin. Antti Teivaisen taiten ajama nelivuotias pääsi hivuttautumaan sisärataa pitkin hiljalleen lähemmäs kärkeä ja loppusuoralla se piti pintansa kirikamppailussa suosikki Caijusta vastaan. Voittoaika 29,2/2120 ja Anne Korpisen omistama Sokker tienasi voitostaan 25 000 euroa.

Voittajakerroin 125,31 ja T76-peliprosentit 0,42 kuvastavat hyvin ykkössijan yllätyksellisyyttä. Sokkerille tehtiin Satakunta-ajon finaaliin varustemuutoksia, ja hevoselle lisättiin smurffilappu ja vaihdettiin kuolaimet. Muutokset tuntuivat tepsivän oikealla tavalla, sillä ori polki koko matkan ravia. Se oli vielä kierros ennen maalia hieman kärkikolmikkoa perässä, mutta kuroi eron kiinni ja maalisuoralla Sokker vastasi Caijukselle lopulta varmoin ottein. Taustajoukot saivat kuitenkin jännittää loppuun saakka.

"En tiedä loppusuorasta, mutta ainakin kierros jäljellä hevonen näytti aidan vierestä seurattuna laukkaavan ihan väkisin. On meillä pikkuisen taitava kuski. Ajattelin etukäteen, että Sokker voisi olla neljäs viides, mutta tämä oli kyllä yllätys", Anne Korpinen huokasi.

Anne Korpisen avopuoliso Matti Riipinen on Sokkerin valmentaja. Nelivuotias on pariskunnan oman kasvatustoiminnan tuotosta. Laukaan Vihtavuoressa sukutilaa pitävä pariskunta menestyi tamma Amaltheen kanssa hyvin pari vuotta sitten, mutta nyt talliin tuli ensimmäinen suurkilpailuvoitto.

"Amaltheen kanssa elettiin myös hienoja hetkiä, mutta tässä on vielä erityinen lataus, kun Sokker on oma kasvatti. Se on hirveän kiltti ja fiksu hevonen, sellainen touhukas poika", hevoshierojanakin työskentelevä Korpinen kuvaili.

Caijus punnersi kakkossijalle ja kärkipaikalla kiristyvästä vauhdista huolehtinut Merran Roihu kesti kolmanneksi.

Satakunta-ajo jouduttiin keskeyttämään kertaalleen, kun Jukka Torvinen tippui Fiannan Mystin rattailta ja hevonen pääsi irti. Tamma juoksi jonkin aikaa irrallaan ennen kuin saatiin kiinni. Se jäi luonnollisesti pois lähdöstä. Jukka Torvisen mukaan hevonen vaikutti siltä, että saattaa potkaista, joten kärryiltä pudottautuminen oli ainoa vaihtoehto.

Arkistokuva: Ville Toivonen
Satakunta-ajon sankari Sokker ja muut Matti Riipisen treenattavat saavat seurakseen norjalaistamma Nuclear Tilen.Anu Leppänen
Jukka Torvinen tippui Fiannan Mystin kyydistä ja Satakunta-ajo jouduttiin keskeyttämään. Kuva: Anu Leppänen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Voitokas Guilty Pleasure Iida Lanton valmennukseen

Kari Lähdekorpi ei hyväksy kylmäverirajoituksia - ”Hippos rajoittaa tällä viikolla harrastamista ja perustaa ensi viikolla työryhmän, joka miettii, että mistä saadaan lisää harrastajia”

Salon tallin muutokset: Tanpopo vesikävelyyn - Showtimejackflower 86171 euroa sisään

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video