Uutiset

Timo Nurmos valloittaa myös laukkaradat?

Timo Nurmos on nyt nimi myös laukkaurheilussa. Suomalaisvalmentajan niminen Ranskassa syntynyt kaksivuotias orivarsa on nimittäin valmennuksessa Ruotsissa.

Ori ostettiin huutokaupasta Ranskasta Ruotsiin Caroline Malmborgin ja miehensä Erik Ivaresin talliin viime syksynä. Se huudettiin sisään 50000 eurolla, mutta Malmborg ja Ivares ostivat oriin huutokaupan jälkeen kasvattajilta. Valmentajapariskunta teki pian tämän jälkeen kimpan varsan taustalle. Porukkaan kuuluu muun muassa Elitloppet-viikonloppuna kahden Timo Nurmoksen valmentaman voittajan, Eeliksen ja Viking Brodden osaomistaja Lars Gunnar Lendenius, sekä muitakin Nurmoksen hevosenomistajia. Lendenius on kimpassa kolmessa kyseisenä viikonloppuna startanneessa hevosessa, ja kaikki kolme voittivat, kun myös M.T.Insider oli nopeuskisan Speed Racen suosikkivoittaja.

"Oriilla ei ollut vielä nimeä, kun minä ja kimppakaverimme mm. Nurmokselta tulimme mukaan kuvaan", Lendenius kertoo.

"Saimme sitten jotenkin yhtäaikaa päähämme, että Timo Nurmos olisi hyvä nimi oriille. Elävän ihmisen ollessa kysessä lupaa oli kysyttävä ihan dokumenttien kera Timolta. Hänelle se oli ok, ja näin meillä on nyt ori Timo Nurmos!"

Myös Ranskan ja Ruotsin keskusjärjestöt ovat jo hyväksyneet oriin nimen. Timo Nurmos saattaa mahdollisesti startata jo loppukesästä, sillä treeniotteet ovat olleet lupaavia. Päätavoitteet ovat kuitenkin kolmevuotiskauden Ruotsin ja Norjan Derbyt. Myös Timo Nurmoksen suku sisältää eurooppalaisia huippunimiä.

Tästä pääset Timo Nurmoksen tietoihin svenskgalopp.se:ssä.

Kuva: Terhi Piispa-Helistén
Miten Nurmoksen suu pannaan illan Solvallan Xpress-raveissa? Miehen hevoset ovat avainroolissa jackpotia laukaistessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pottia potin päälle - Ruotsissa lymyää iso T86

Kai Jussila kertoo tipsit ja Ruotsin elämästään

Solvallan keulahevoset auttavat 86-ratkaisuissa

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video