Salmelalla vastaus T86-jackpotprobleemiin - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Salmelalla vastaus T86-jackpotprobleemiin

Kuva: Anu Leppänen
Petri Salmelan päätä ei yleensä palella. Ei nytkään, kun hän vihjaa tallinsa Einstein Sisun muitta mutkitta illan T86-pankiksi.

T86-pelissä on jackpot: täysosumalla voi voittaa jopa 1,4 miljoonaa euroa. Haaste on tietenkin iso kahdeksan lähdön pelissä, mutta onneksi Petri Salmelalta saadaan pitävä pankki.

Einstein Sisu (T86-6) on selvä suosikki Solvallassa, mutta aiheestakin. Lähtö on selvästi viime kisaa helpompi, ja siinä jäi jossiteltavaa. Salmelan talli hevoset ovat muutenkin kunnossa: eiliseltä "Vallasta" tuli voitto ja kakkonen. Toiseksi jäänyt Zinco Jet ehti ohi keulahevosesta vasta joitakin senttejä maalin jälkeen.

"Kyllä nyt tuntuu, että hevoset kulkevat taas ihan mukavasti", Petri Salmela myöntää.

"Einstein Sisu on kyllä lähellä ilman muuta. Porukka on ehkä helpompi kuin vähään aikaan, ja viimeksi 75:ssä jäi sitten voimiakin talteen. Ulf Ohlsson sanoi, ettei halunnut lähteä kierros ennen parijonosta reissuun kovassa seurassa, ja sitten lopussa hevonen oli hyvin voimissaan. Vielä loppukaarteessa olisi voinut koittaa sisäkautta - siinä olisi voinut olla toinen kolmas. Hevonen tuntui siinä vaiheessa kuulemma siltä, ettei voimia ollut, mutta 150 metriä ennen maalia saikin kuulemma pitää jo tosissaan. Pitkä matka sopii ja pieni paalu takamatkalla, niin pääsee rauhassa liikkeelle. On aika vahvasti sellainen fiilis, että Einstein kiertää nämä hevoset."

"Einstein Sisussa on vähän paremmankin hevosen ainekset, mutta se on ranskalaisesta isästä, ja se on vaatinut aikaa tekeytyäksen, ja tuntuu että se kehittyy vieläkin reippaasti. Jo kolmevuotiaana esimerkiksi Uffe sanoi, että tästä tulee ihan oikea hevonen, vaikka silloin tuli paljon laukkoja. Imma Hanover (T86-4) ei ehkä voltin viitosradalta onnistu, ja täysi matkakin olisi enemmän plussaa. Se on kunnossa ja laukkasi viimeksi loppukaarteessa kaksarisijan, ehkä jopa ykkösen. Tamma on hankala, mutta se on vireessä, ja voittaa varmaan kohta jossain eli kelpaa yllätysten metsästäjille."

"Kolmas hevosemme tänään, Davy Jones Sisu (T5-1, lähtö 2), on sekin loistovireessä. Se on tullut kovat loput viime aikojen starteissaan, vaikka kahdessa viimeisimmässä kaikki on mennyt pieleen lähtöpaikoista alkaen. Nyt sen luulisi olevan liki, vaikka ei se tietenkään millä juoksulla hyvänsä voita."

Tästä pääset T86-listoihin Einstein Sisun lähtöön.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Bodenissa suomalaisryntäys - tyyntä myrskyn edellä

Päivän ravit: Copenhagen Cup ja Makethemark kruunaavat

Päivän ravit: Australiasta Bodeniin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video