Uutiset

Jari Leppä: Raviratojen rahoitukseen mallia yliopistoista

Miika Lähdeniemi
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (Kesk.) puhui raviurheilun tulevaisuusfoorumissa Lahden Jokimaalla.

Valtiovallan tervehdyksen raviurheilun tulevaisuusfoorumiin toi maa-ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.).

Seminaari pidettiin Lahden Jokimaalla. Ministeri kertoi Antero Tupamäen kesken jääneen lajin selvitystyön loppuunsaattamisesta ministeriön virkamiesvoimin. Ministeri paljasti muutaman tärkeän yksityiskohdan. Selvitystyö julkistettiin kokonaisuudessaan tänään.

Vahva viesti on, että suomenhevosen erityisasemalla on vahva toimijoiden kannatus ja sille tarvitaan laaja tuki myös jatkossa.

Leppä ehdotti suomenhevosten palkintotason nostoa, joka kohdennetaan nuoriin hevosiin mukaan lukien ikäluokkakisat ja tammalähdöt. Myös ”Kunkkarien” koko palkintoskaalaa on mietittävä. Ministeri otti esille myös nuorisotyön tärkeyden ja kertoi tämän otettavan huomioon rahoituksessa.

Raviurheilulle on ratkaisevan tärkeää tulevaisuudessa, miten rahapelituottojen jakojärjestelmä eli ”valtionapujärjestelmä” kehittyy. Nyt raviradoille jaetaan tukia, mutta nykysysteemiä pidetään ratojen toimintaa passivoivana.

”Tähän on jo tullut muutosta tälle vuodelle ja tähän tarvitaan lisää muutosta jatkossakin. Lähiradoilla on mahdollisuus lisätä omarahoitusta. Mallia voi ottaa yliopistoista, missä lahjoitettua euroa kohtaan valtio antaa kaksi euroa” ministeri ehdotti. Haluan lisätä tältäkin osin kannustavuutta alalle".

Leppä muistutti millä tavalla rahapelituottojen jaon reunaehdot syntyvät. Tarvitaan neuvotteluja Euroopan Unionin suuntaan.

”Kun seuraava rahoituskausi EU:ssa alkaa, meidän on vietävä näitä omia tavoitteitamme vahvasti eteenpäin eurooppalaisilla foorumeilla.”

Puheenvuoronsa lopuksi Leppä esitti erillistä työryhmää ministeriön ja hevosalan kesken pohtimaan alan koulutuksen, tutkimuksen ja neuvonnan kehittämistä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheellinen huoli kotimaisesta ruuasta

Ministeriön työryhmä peukaloi kaupan omia merkkejä – Pannaanko Pirkka nyt kortille?

Leppä Facebookin kyselytunnilla: Tukioikeudet voidaan lopettaa – "Osaamme jakaa tuet muutenkin"

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video