Hunsvotti on raviperheen uusin nousija - Bollströmille ja Jokelalle tuplavoitot - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Hunsvotti on raviperheen uusin nousija - Bollströmille ja Jokelalle tuplavoitot

Kuva: Ville Toivonen
Tuomas ja Maija Pöllänen juhlivat T.T. Hunsvotin 75-finaalivoittoa.

JOKIMAA. 75-finaalikierroksella juhlivat mm. Pölläsen perhe ja kaksi voittoa ohjastanut Niko Jokela.

Pölläsen tallin parin viime kauden menestyshevonen T.T. Avot on ollut tauolla elokuusta saakka, mutta tallikaveri T.T. Hunsvotti on paikannut kaviourilla viime viikkoina vahvasti. Hunsvotti ravasi Lahden 75-finaalikierroksella jo vuoden kolmannen voittonsa neljännellä yrittämällä. Henri Bollström luovi sen takamatkalta hyvin liikkeelle ja kannusti viimeisellä puolikkaalla kiriin, joka toi varmaan tyyliin 6000 euron arvoisen ykkössijan.

T.T. Hunsvotti oli edellisstartissa ollut voitosta huolimatta toisohjainen.

"Tässä startissa se oli suorempi, se vähän vaihtelee päivän mukaan", Henri Bollström taustoitti voittajahaastattelussa. "T.T. Hunsvotin ravi on kuitenkin hyvää. Se oli tänään tosi paineissaan ja lähti kovaa matkaan. Vähän se pelkäsi noita loimittajia yhdessä kohtaa ja meinasi kammeta kaverin syliin, mutta siitä kun selvittiin, ei ollut hädän päivää. Tässä hevosessa on vielä tosi paljon sisässä."

Yhdeksänvuotias T.T. Hunsvotti on aina menestynyt ravatessaan, mutta ikään nähden sillä on vielä vähän kilpailuita. 21 startista on tullut yksitoista voittoa.

"Varsana liikkeet olivat jo sellaiset, että se pystyy jotakin esittämään", valmentaja Tuomas Pöllänen selvitti. "Sillä on ollut välillä vähän ravi hukassa ja hevonen on suusta sellainen, että on toisohjainen. Ikäluokkakisoihin me ei osata näitä treenata, yleensä meinaavat vaivaantua vain."

Starttien välillä Pöllästen luottohenkilö Sirpa Pönni käy hieromassa ja ratsastamassa hevosella.

"Hunsvotilla ratsastetaan tosi paljon. Hyvin kevyesti ajettiin tässäkin starttien välissä. Kerran ratsastettiin ja kerran juoksutettiin mönkijän perässä", Pöllänen kertasi.

Pöllästen kasvattien etuliite T.T. tulee Tuomaksen ja Tuula Pölläsen etunimistä. Raviperheeseen kuuluvat myös heidän lapsensa Maija, Mari ja Simo Pöllänen. Perheen edellisiä menestyshevosia ovat olleet mm. Viesti T.T. ja Titillation.

"Hevosmäärä putoaisi radikaalisti, jos lapset eivät olisi tässä niin tiiviisti mukana. Hevosia taitaa olla shettis mukaan lukien viisitoista. Aiemmin ei ole ollut yhdellä kertaa näin montaa hyvää hevosta, vaikka pitää tietysti tämän Hunsvotinkin vielä kehittyä. Muutamia hyviä on sattunut vuosikymmenien aikana, mutta on tähän rahaakin palanut", Pöllänen naurahti.

Olli Koivunen ja Shadow Of Brisbane tyylittelivät Hopeadivisioona-finaalissa. Kuva: Ville ToivonenFinaalikierros alkoi ja päättyi tuttujen voittotehtailijoiden ykkössijoilla. Iikka Nurmonen lasketteli isänsä Ossi Nurmosen valmentamalla Roberto Diverillä jo seitsemännen peräkkäisen voiton, joka tuli näytöstyyliin johtopaikalta. Päätöskohteessa oli myös isä-poika-yhteistyötä ja huippuhevonen, kun Olli Koivunen kannusti Shadow Of Brisbanen ensimmäisellä takasuoralla johtaneen William Pinen rinnalle ja siitä hallitusti voittoon.

Shadow Of Brisbane juoksi uransa 39. voiton ja kohensi entisestään Koivusen tallin asemia vuoden 2019 tilastoissa: Olli Koivunen johtaa ajajaliigaa 22 voitolla, Harri Koivunen on valmentajaliigan selvä kärkinimi 16 voitolla ja yli 57 000 euron ansioilla ja Shadow Of Brisbane on puolestaan tämän vuoden eniten tienannut hevonen 26 100 euron kausiansioillaan.

"Tänään ei tarvinnut kevätjuhlaliikkeitä tehdä", Olli Koivunen myhäili voittajahaastattelussa. "Halusin päästä lähelle William Pinea, kun se oli paperilla kovin vastustaja. En halunnut pitää minkäänlaista vauhtia, vaan huolehtia, ettei sisältä päästä nostamaan ulos. Shadow Of Brisbanella voi tehdä tarvittaessa tällaisiakin ratkaisuita. Ei Suomessa kovin montaa parempaa tällä hetkellä ole."

Suomenhevosten Valiodivisioona-finaalissa Henri Bollström kannusti Ellin Sisun piikkipaikalta ykköseksi, mutta lopussa homma meni tiukille Josveisin kiriessä ulkoa samaan maalikamerankuvaan. Lahdessa oli vahvasti puheissa jo puolen vuoden päästä Jokimaalla järjestettävät kuninkuusravit, mutta niiden pääkilpailu ei valmentaja Pauli Raivion mukaan kuulu Ellin Sisun ohjelmaan.

"Suur-Hollolat, Suurmestaruudet ja tällaiset yksittäiset lähdöt toki kiinnostavat", Raivio tähdensi. "Tähen Toivomuksella kuninkuusravit voi olla ohjelmassa, jos kaikki menee hyvin. Tällä hetkellä Toivomus on ikänsä ja kaiken puolesta ykköskilpailutettava, mutta Ellin Sisullakin ajetaan harvakseltaan ja tähdätään kesään. Välillä tällä toivoisi selkäjuoksuja, mutta ei niitä taida pystyä antamaan. Hyvin on mennyt näinkin ja kovia päänahkoja on tullut viime aikoina."

Ulkoa kirineet Josveis ja Viktor Kärppä lähestyivät lopussa, mutta Ellin Sisu piti niukasti pintansa. Kuva: Ville ToivonenPäivän kaksoisvoittaja oli Henri Bollströmin lisäksi Niko Jokela, joka narutteli 75-finaalivoitot vakioajokeillaan Excalibur Itillä ja Mysteeriolla. Molemmat kiersivät ulkoratojen kautta rehdisti ansaittuihin täysosumiin. Mysteerio jatkaa starttailua parin viikon välein, mutta Antti Mäntymäen suojatti Excalibur It jää seuraavaksi pikkupaussille.

Amatööriohjastajien Suomen mestaruudenkin voittanut Veli-Matti Kangasluoma on saanut Mysteeriosta menestyshevosen talliinsa, mutta ohjastuspuolen hän on luottanut viime aikoina Niko Jokelan käsiin.

"Voittavaa paria ei ainakaan eroteta, Niko on ajanut meidän huonommillakin hevosilla ja pitää antaa kaverin paremmillakin ajaa", Kangasluoma kuittasi voittajahaastattelussa. "Kuopiossa on enintään 70 000 euroa voittaneiden ryhmä ja koetetaan ajaa kahden viikon välein, se on sopiva rytmi. Johonkin Kultoriin verrattuna Mysteerio on tyypiltään erilainen, mutta niitä yhdistää se, että molemmat ovat tykänneet lenkkeillä ja niillä on ollut valtavan hyvä fysiikka."

75-rivin ainoa isompi yllättäjä oli M.T. Lara Croft, joka jyräsi rehdisti kolmatta rataa pitkin. "Tammaa on treenattu ja treenattu, se on tuonut pykälän lisää ja sitkeyttä. Aiemmin M.T. Lara Croft oli vähän liian kiltti, mutta nyt se on sitkistynyt aika hyvin", Pekka kiitteli voittajahaastattelussa. Korven yhtiön Star-Racingin kanssa tamman omistaa Kimmo Makkonen, joka on Korven pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Kuva: Ville Toivonen


Oikea Toto75-rivi, Lahti 2.2.


T75-1: 4 Roberto Diver


T75-2: 14 T.T. Hunsvotti


T75-3: 13 M.T. Lara Croft


T75-4: 3 Ellin Sisulla


T75-5: 9 Excalibur It


T75-6: 14 Mysteerio


T75-7: 9 Shadow Of Brisbane7 oikein -tuloksilla lunastaa 2152,10 euroa ja 6 oikein -tuloksilla 6,60 euroa. Vaihto oli 316 305,74 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: kotimaassa monenlaista mielenkiintoa

Päivän ravit: Turussa kovaa menoa - Solvallassa tyyntä myrskyn edellä

Koivusen tallista kahdeksan hevosta kotiradan 65-kohteissa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video