Uutiset

Taulion joukkue jäi pois Vermosta - "Harmittaa, kun olisi voitu pärjätäkin"

Ville Toivonen
Viime aikoina hyvin pärjänneeltä Jere Tauliolta jäävät keskiviikkokisat väliin.

Jere Taulio jätti maanantaina koko viiden hevosen joukkueensa pois Vermon keskiviikkoraveista. Tallissa kiertää tauti, ja kilpailumatka pääradalle sai nyt jäädä väliin.

Liperiläisvalmentajan piti iskeä Vermoon L'Amour du Gullin, Herzog Greenwoodin, Queasy du Pointin, Tintinin ja Wonder Of Youn voimin, mutta maanantaina Taulio jätti kaikki viisi pois.

"Viime keskiviikkona ensimmäinen tallin hevosista oli kuumeessa, ja sen jälkeen on tullut joka päivä uusia. Nyt on kuumetta ollut jo kymmenellä hevosella", Taulio selvittää.

"Ei mitään isoja kuumeita, mutta sellaisia reilun 38 asteen lämpöjä. Osa starttiin ilmoitetuista on jo ollut kuumeessa, ja kun tauti selvästi kiertää koko tallin läpi, ihan turha lähteä tuollaiselle reissulle. Jo pelkkä pitkä kuljetus voi laukaista taudin päälle."

Vaikka vaivat eivät ole erityisen vakavia, raviretken väliin jääminen harmittaa Tauliota.

"Harmittaa, kun olisi voitu pärjätäkin", hän korostaa. "Hevosilla oli hyviä paikkoja, ja odotuksia olisi ollut, mutta minkäs teet. Joskus nämä sairastavatkin."

Sairauslistalla on myös valmentaja itse.

"Minulle tuli mahdoton flunssa. Kuumetta on kolmatta päivää ja räkää tulee älyttömästi. Onneksi hevoset tuntuvat sentään pääsevän helpommalla", Taulio nauraa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Taulion uusi vahvistus: jenkki Muscle Hillistä ja 11-aikaisesta emästä

Jere Tauliolle kova viisikko Korvenojalta

Australiasta Pohjois-Karjalaan - videohaastattelussa Veli-Pekka Toivanen

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video