Mäki-Tulokkaan ruunat illan isokenkäisimpinä - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Mäki-Tulokkaan ruunat illan isokenkäisimpinä

Kuva: Anu Leppänen
T.Rex menestyi viime talvena mainiosti, joten kengät tai edes hokit eivät ole sille ongelma.

VERMO. Isokengän parhaat tulivat odotetusti Tapio Mäki-Tulokkaan tallista. Paras parhaista oli T.Rex ennen tallikaveri Star Martinia.


Voiton suhteen ratkesi paljon heti kiihdytyksessä, kun Mika Forss kiihdytti T.Rexillä vauhdilla matkaan ja pääsi suosiolla Ranch Newmanin ohi keulaan. Star Martini taas jäi kolmanteen ulos, mistä Antti Teivainen kierrätti sen ensimmäisellä takasuoralla tallikaverin rinnalle.

Asetelma pysyi ennallaan käytännössä loppuun asti. T.Rex piti tilanteen helpohkosti kontrollissa ennen Star Martinia.

"Meni niin kuin toivottiin", Tapio Mäki-Tulokas myhäili. "Ja Anttihan ajoi Star Martinilla ihan täydellisesti, eteenpäin juuri oikeaan aikaan."

T.Rex tunnetaan Suomessa kivikovana kultadivisioonalaisena. Ruunan viime kausi oli kuitenkin pettymys, kun se alkoi keväällä laukkailla sille epänormaaliin tapaan. Ruuna jäi heinäkuussa tauolle, jolta se palasi marraskuussa. Sen jälkeen T.Rex on kilpaillut viidesti ja ollut joka kerta totossa.

"Ei se nyt ole sellainen kuin tulee kesäkengässä olemaan, mutta ajellaan nyt vielä muutama lähtö talven aikana", Mäki-Tulokas suunnitteli.

T.Rexiltä operoitiin viime kesänä polvikanavat.

"Siellä oli reilusti sanomista, ja operaation jälkeen se on ravannut treeneissäkin paljon paremmin kuin aikaisemmin. Toivotaan, että hevonen saadaan sille tasolle, että se kuuluisi kesän isoihin lähtöihin."

Mäki-Tulokkaalla voi olla parhaimmillaan jopa runsaudenpulaa kovien lähtöjen hevosista. Chief Orlando osoitti viime kaudella todella hienoja otteita, ja takataskussa saattaa olla myös yksi Suomessa kääntämätön kortti. Viime kesänä talliin tullut ruotsalaisjenkki Brooklyn Hill on valmentajan mukaan kiinnostava.

"Se on mennyt syksyn ja talven aikana tosi paljon eteenpäin, ja sitä odotetaan mielenkiinnolla. Kilpaa ajetaan vasta kesäkelillä, ja sillähän on koko viime kaudelta vain yksi startti. Aika näyttää."

Anu Leppänen
Mopoheikki karkasi lopussa vastustajiltaan. Tasaisesta rintamasta kakkostaistelun parhaaksi puristi voittajan tallikaveri Kukkarosuon Manu. Kuva: Anu LeppänenTeemu Okkolinin talliin tuli kaksoisvoitto suomenhevosten T64-kohteesta. Okkolin ajoi Mopoheikin keulasta ykköseksi ja Juha Utalan ajama Kukkarosuon Matti oli tallikaverin selästä toinen.

Mopoheikki siirtyi viime syksynä Okkolinin puolison Heidi Lampisen omistukseen.

"Olin seurannut tätä hevosta sen oikeastaan sen ensimmäisestä startista asti", Okkolin kertoi. "Sillä on helppo tyyli mennä, ja olen koko ajan tykännyt tästä. Ketolan Pertti ajoi tällä viime kaudella fiksusti kilpaa ja kyselin tätä häneltä joskus aikaisemminkin, mutta syksyllä päästiin kauppoihin."

Kuusivuotiaan Mopoheikin voittosumma on yli tuplaantunut sen parissa viime kilpailussa, mutta ori menee sen verran helpolla tyylillä, että menestystä voi odottaa jatkossakin.

"Kyllä tämän luulisi riittävän sarjoissaan ihan jonkin aikaa", Okkolin oletti.

Orimattilalaisen hevoset ovat menneet talven aikana oikein mukavasti.

"Täytyy olla oikein tyytyväinen", hän summasi. "Kiva, kun Kukkarosuon Mattikin on lähtenyt kulkemaan. Lohirannan Kari on ajanut sille kovat pohjat, ja meillä sitä on vain herkistelty."

T64-avauksen voittoon kiersi Jari Kinnusen Pascha Tilly, joka aloitti kirinsä neljännestä ulkoa. Ready Cashin pojan viime kausi jäi melko vajaaksi, kun ruuna pääsi starttaamaan vain seitsemän kertaa.

"Sillä on ollut vastoinkäymisiä, mutta en halua eritellä niitä tarkemmin", Jari Kinnunen totesi. "Sillä on paljon kykyjä, jos terveyttä vaan riittää. Ainakin tällä hetkellä kaikki on ihan hyvin, ja se on kestänyt hyvin starttailemista."

Jackpot-kierroksen kohteet sujuivat suosikkien merkeissä loppumetreille asti. Viimeisen kohteen viimeisillä metreillä voittoon kuitenkin kiri suuryllättäjä, kun Perfect Leader liihotti neljännestä sisältä lopussa ohi keulasta jo voittajalta vaikuttaneen Ghaliya Webin.

Yllättäjän voitto heitti kuusi oikein -arvon 26 eurosta 1261,50 euroon. Jackpot-kierroksen vaihto oli karvan alle 540000 euroa.

Anu Leppänen
Veikko Kotirannan omistama ja valmentama Perfect Leader oli rivin suuri yllättäjä. Kuva: Anu LeppänenKuva: Anu LeppänenAnu Leppänen
North Lexus on kulkenut talven aikana menestyksestä toiseen. Nyt tuloksena oli kirivoitto toivottomilta tuntuneista asemista kuudennesta ulkoa. Seremonioissa Olli Koivusen lisäksi osaomistaja Ville-Kustaa Lauri. Kuva: Anu LeppänenAnu Leppänen
Nenuphar Noir oli luottamuksen arvoinen suosikki kolmoskohteessa. Hevosen suupielessä Antti Teivaisen kanssa hevosen omistajakasvattaja Aki Lumme, vasemmalla valmentaja Harry Friberg. Kuva: Anu LeppänenAnu Leppänen
Iikka Nurmosen ajama Passiton tsemppasi tiukassa kamppailussa ykköseksi ennen Tulinkoa ja Vinksaa. Jarmo Ahosen suojatin edellisestä voitosta oli vierähtänyt jo lähes kolme vuotta, edellisen voittonsa Passiton otti 24.2. 2016, tuolloinkin Vermossa. Kuva: Anu LeppänenAnu Leppänen
Keulasta hallinnut Tanpopo jatkoi valmentajansa Juhani Tapanin huimaa alkukautta. Tapanin valmennettavat ovat juosseet tämän vuoden puolella yhdeksän starttia, joista ne ovat ottaneet peräti seitsemän voittoa. Tanpopon voittoaika oli vuodenaikaan nähden kova 14,6ake. Kuva: Anu LeppänenAnu Leppänen
Tiistaina Teivossa viisi voittoa ajanut Hannu Torvinen juhli Vermossakin heti illan avauksessa. Voittoajokkina oli puolimatkassa johtaneen rinnalle edennyt Maloney, jolle voitto oli uran ensimmäinen. Kuusivuotiaan ruunan valmentaja, osaomistaja ja kasvattaja on Pekka Tähkälä, joka pärjäsi mukavasti Maloneyn emällä Mammalilla. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Einari Vidgrén Oy:lle kova vahvistus: Lexus Dreamin kaksivuotias veli

Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavat heti vahvoilla Vermon Toto65:ssa.

Ronaldo Malibun menestyksekäs Ruotsin kiertue keskeytyi mystiseen jalkavaivaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video