Vieskerin synttäreillä tehdään historiaa: Kalle Ahokkaan ajopuku nostetaan kattoon - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Vieskerin synttäreillä tehdään historiaa: Kalle Ahokkaan ajopuku nostetaan kattoon

Paras hevonen, jolla Mika Forss on ajanut. Viisinkertainen ravikuningas Viesker, 28, esiintyy kuvassa Vermon kuninkuusraveissa 2017 Kari Ahokkaan ohjastuksessa. Kuva: Anu Leppänen

Vieskerin syntymäpäiväbileistä on ensi viikon torstaina tulossa maailman suurimmat hevossynttärit. Killerin iltaravien ohjelmaa värittävät tarinat Vieskeristä, ja Kuningas saapuu luonnollisesti itse paikalle tervehtimään ystäviään.

Killerin ravintola Pegasus saa pysyvän muistomerkin Vieskeristä torstaina 27. kesäkuuta. Samalla tehdään tietynlaista historiaa, kun Kaarlo "Kalle" Ahokkaan ajopuku "nostetaan kattoon".

Killerin toimitusjohtaja Kari Nyyssönen kannustaa saapumaan paikalle hyvissä ajoin.

Vaikka varsinaiset ravit alkavat kello 17, jo kello 16 alkaen Suomenhevosliitto järjestää kyntö- ja valjastusnäytöksellä. Ensimmäinen ponilähtö starttaa niiden jälkeen klo 16:45.

Nopeimmat saavta myös kakkukahvit, joita on tarjolla 500 ensimmäiselle.

Yksi huipennus on luvassa kello 17.50.

"Pegasuksessa paljastetaan Kallen ajohaalarit ja kypärä", Nyyssönen vinkkaa.

"Sinne tulee myös Derbyyn saakka esille näyttely, jossa on Vieskerin palkintopystejä ja muita sen urasta kertovia esineitä."

Ne on luovuttanut Kari Ahokas, joka siis tuo tämän viikon torstaina 30 täyttävän kansansuosikin paikalle. Edellisestä yleisöesiintymisestä on lähes kaksi vuotta. Silloin kuten aina ennenkin Viesker hurmasi yleisönsä.

Lue myös: Suomenhevosliiton hallituksen jäsen Tuula Pihkala kuvasi Ravinetille, että Vieskerin käytös on paras todistus siitä, kuinka hyvin pidetty huippuhevonen rakastaa kilpailemista ja yleisöä.

Killerin ravi-ilta on luonnollisesti omistettu tälle keskisuomalaiselle huippuhevoselle vailla vertaa. Sen elämästä kerrotaan lähtöjen lomassa muun muassa lyhyin videojutuin.

Lisäksi ajetaan erikoislähdöt Kaarlo Ahokkaan muistoajo ja Viesker Cupin loppukilpailu.

Lapsille on tiedossa ponitalutusta ja polkutraktorikisa sekä pomppulinna ja rallisimulaattori.

Vieskerin juhlapäivänä Killerillä kokoontuu myös suomenhevosen brändityöryhmä.Vieskerin uraan mahtui 169 starttia. Totoon niistä kantoi 92 prosenttia ja voittovarmuuskin on kunnioitettavat 80 prosenttia.

15 vuotta uran loppumisen jälkeen oriin ennätykset, 19,9aly ja 22,5ke, vetävät yhä vertoja kärkihevosille.

Sen ansiot siitosuralla ovat myös merkittävät. Jälkeläisiä oriilla on Heppa-järjestelmän mukaan tasan 1 500. Niistä 828 on startannut. Jälkeläisten yhteenlasketut palkintorahat ovat jo nyt 12,5 miljoonaa euroa.Kaarlo Ahokas menehtyi äkillisesti toukokuussa 2016 58-vuotiaana. Hän ehti urallaan ajaa 1836 voittoa.

Laukaalainen Ahokkaan Talli omistaa edelleen Vieskerin yhdessä Tuunasen perheen Viestu Oy:n kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Eero Luukkanen – mies Vieskerin ja monen muun kuninkuus- ja kuningatarkisan osallistujan takaa

Landen Paukku Derbyn sankari - videohaastattelussa Jatta Hyyryläinen

Vierasblogi: ”Ravien pitäisi olla kuin James Bond, kliimaksi joka viidestoista minuutti”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video