Uutiset

Kuningaskunnassa kaikki hyvin - Propulsion palasi valtaistuimelle

Suomalaishevosten oli tyytyminen Bodenin Toto75-kierroksella kolmossijoihin.

Elitloppetissa alisuorittanut Propulsion näytti jo lämmittelyssä ja pruuvistarteissaan suorastaan "miljoonalta", ja itse kilpailusta tuli sen näytös. Örjan Kihlström keskittyi kiihdytyksessä pitämään Makethemarkin ulkopuolellaan ja haki keulat Muscle Hustlelta vasta ensimmäisellä takasuoralla vauhdin rauhoituttua. Makethemark jäi kuolemanpaikalle.

Asetelmat säilyivät samanlaisina loppusuoralle saakka. Sitten Kihlström antoi Propulsionille sen verran löysiä, että Muscle Hustle olisi pystynyt työntymään selästä kakkoseksi, mutta Makethemark oli vahvempi ja tsemppasi urheasti kakkoseksi. Sata metriä ennen maalia kolmannesta parista sisältä kiritilaa saanut Milliondollarrhyme ryntäsi loppumetrit lujaa, mutta ehti vain neljänneksi.

"Neljäs peräkkäinen voitto Norbottens Stora Prisissä on uskomaton saavutus. En usko, että mikään hevonen pystyy siihen enää Propulsionin jälkeen", valmentaja Daniel Redén jutteli voittajakehässä.

Suomalaishevosista eniten odotettiin Toto75-lähdöissä Quite Specialilta. Se onnistui pitämään täpärästi keulat sisäradalta lähtökiihdytyksessä, muttei enää takasuoralla, kun Örjan Kihlström kierrätti suosikki Fleet Admiralin vaateliaana rinnalle. Tämä pysyi edellä maaliin saakka, ja lopussa ohi ja voittoon kiri myös John Östmanin suitsima norjalaisyllättäjä Littleredcorvette.

Maksimaalisilla juoksuilla Toto75-kolmosiksi seurasivat myös Mauri Jaaran ajama ja Maarit Ollikaisen valmentama Livi Mystery sekä Tuomas Pakkasen Dilba Sisu. Ravien ainoaan suomalaisvoittoon kiersi vahvalla 700 metrin kirillä neljännestä parista ulkoa Miia Pulkkasen Ypäjä Lamborghini rattaillaan John Östman. Mika Jauholan Trö Fax Stjärna jatkoi menestyksekkäitä Ruotsin vierailujaan ollen kuolemanpaikalta mainio toinen.

Propulsion irtosi menoluvan saatuaan vastustajistaan helposti. Makethemark kesti voittajan takana kuolemanpaikalta upeasti toiseksi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaksi miljoonan dollarin huutokauppavarsaa Lexingtonissa

Propulsion sai UET Mastersin myös Vincennesissä

Propulsionille voitto, faneille toivoa jatkosta

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video