Uutiset

Välähdykselle pieni aikalisä - "Hitsikone on laulanut"

Välähdys ei ole mukana puolustamassa toissa vuoden voittoaan  ja viime vuoden kakkossijaansa Nordic Kingissä. Pitääkö olla huolissaan?

"En sanoisi niin", valmentaja Ville Korjus aloittaa.

"Ironista sanoa, mutta minusta hevonen tuntuu tällä hetkellä ekä paremmalta kuin koskaan. Mutta kun laukkoja on tullut, niin parempi ottaa aikalisä ja harjoitella lähtemistä kotona kuin lähteä Härmään asti harjoittelemaan. Tavallisissa 75-lähdöissä on varaa pikkuisen laukatakin, jos kaikki on muuten hyvin, muttei näin kovissa lähdöissä."

"Vaikka Välähdys on mennyt hienosti, en ole koskaan ollut täysin tyytyväinen sen kengitykseen. Kotona ylämäkeen mitään ongelmia ei ole, eikä 25-vauhtissa radallakaan. Mutta sitten kun mennään isoa kovaa tasaisella maalla, niin mikään ei saisi olla tällaisella peitsiherkällä hevosella yhtään pielessä", Korjus painottaa.

"Viimeksi on ajettu muovipohjalla, mutta se ei toimi sadekelillä - silloin pitää olla rautakenkä. Nyt olen yrittänyt hakea sellaista versiota, joka toimisi kaikilla keleillä, mutta Kouvolassa kokeiltuun versioon en ollut tyytyväinen."

Vielä ei ole kuitenkaan luovutettu - päinvastoin!

"Hitsikone on laulanut - eilen sunnuntainakin monta tuntia", kengitysseppänä työskentelevä Korjus paljastaa.

Suurmestaruus yhä kalenterissa

Luonnollisesti Nordic Kingin putoaminen pois Välähdyksen kilpailuohjelmasta harmittaa Ville Korjusta.

"Lillbackan Pekka soitti vielä maanantaiaamuna, ja olihan se noloa kieltäytyä. Koko ajan on puhuttu, että Härmään lähdetään."

"Mutta kun Kouvolan viimeistelyharjoitus meni tällä lailla pieleen, on parempi ottaa aikalisä ja koittaa tehdä asioita niin, että palaset loksahtaisivat edes loppukaudeksi kohdalleen", Ville Korjus linjaa.

Alkukausi on ollut Välähdykselle siinä mielessä rankka, että astutuksia on ollut selvästi enemmän kuin edelliskesinä. Perjantain tarkka tammaluku oli 71, ja tämän päivän 13 siemennyksen - joista osa oli toki uusintoja - jälkeen lukema on jo 80:n kieppeillä!

"Paljon tulee reissaamista autossa, ja kyllähän sekin vaatii veronsa", Korjus puolustaa.

Ennen Kuninkuusraveja valmentaja suunnittelee Välähdyksen kilpailevan ainakin Mikkelin Suurmestaruudessa.

"Kun Nordic King jää nyt ajamatta, niin  pitää vielä miettiä, ajettaisiinko välissä joku pienempi lähtö", Ville Korjus pohtii.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Harri Kotilainen ajaa Välähdystä Nordic Kingissä

Välähdys hyvällä mallilla: "Härmän juhannusmaili on mielessä"

Ravimaanantai: Solvallasta Kuopioon ja takaisin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video