Uutiset

Forssille ja Mäki-Tulokkaalle voitto vasta Derbyn karsintojen jälkeen

Kuvat: Anu Leppänen
Sunbeam piti ykköseksi kevyesti 65-pelin päätteeksi ja Derbyn karsintojen jälkeen.

VERMO. Hiljan Kanadasta ohjastajien MM-kisoista palannut Mika Forss sai voiton keskiviikkona vasta derbytaistojen tauottua. Katso video jutun lopusta, niin tiedät, ajaako mies finaalissa, ja mitkä olivat tunnelmat uutta mannerta kierrettäessä?

Ykkösen toi odotetusti T65-pelin päätöskohteen Sunbeam keulasta tosi vaivattoman näköisesti. Ruunaa valmentaa Forssan Tapio Mäki-Tulokas, ja sen omistaa Hambon voittajan Perfect Spiritinkin omistaja ruotsalaispankkiiri Lennart Ågren. Forss kommentoi tämän ja päivän muut ajot perinteisellä keskiviikkoillan "kootut selitykset" -videollaan, jonka voit klikata auki jutun perästä.

Derbykarsintapäivän perinteisiin kuuluu myös K.G. Bertmarks Minne -amatöörikisan karsinta. Tänä vuonna Jägersron finaaliin matkaavat Sauvignon Blance ja Hopeless Guy ohjastajiensa Ville Pohjolan ja Mikko Jokiahon kanssa.

Anu Leppänen
Ville Pohjla on Suomen toinen edustaja kunniakkaassa amatöörilähdössä K.G. Bertmarkin muistoajossa Ruotsin derbyraveissa, vaikka pohjalainen ei olekaan mikään amatööri.Sauvignon Blance ja Ville Pohjola ottivat kisan heti auton takaa komentoonsa, ja lopulta luokkatamma voitti varsin varmoin ottein.

"Tosi juoksijan tuntuinen tamma", Ville Pohjola mainitsi voittajahaastattelussa.

Lievää ihmetystä herätti se, että Pohjola ohjastaa B-lisenssillä eli ns. kilpailijalisenssillä, eikä siten ole Suomen sääntöjen mukaan varsinainen amatööri. Sauvignon Blancen valmentajan Aleksi Kytölän mukaan Jägersron radalta on varmistettu, että Pohjola saa osallistua kisaan.

https://www.youtube.com/watch?v=RlzY0-auKoo

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

I'm Just A Sund meni mykistävästi 10,9

Bosses Lily on kilpahevonen isolla K:lla

Raviliigan "Vilja" syttyi uudestaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video