Uutiset

Uusi Raviliiga tuo jääkiekon liigajoukkueille omat hevoset

Kuva: Anu Leppänen
Vermossa ajetussa näytöslähdössä olivat mukana Jukureiden Janne Kumpulainen (vas.), Veikkauksen yhteyspäällikkö Tuomo Torkkola, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen, Liigan yhteyspäällikkö Kaisa Hollo ja lähdön voittanut Tapparan myynti- ja markkinointijohtaja Aki Holma.

VERMO. Jääkiekkoliigan ja raviurheilun yhteisprojektissa perustetaan 12 hevoskimppaa, joissa kaikissa on tuhat osuutta.

Raviurheilu ja jääkiekko lyövät hynttyyt yhteen ja perustavat Raviliigan, joka koostuu 12 liigajoukkueesta ja 11 raviradasta. Jokainen Raviliiga-joukkue kasaa 1000 osuuden hevoskimpan, jolle ostetaan oma hevonen Ypäjän varsahuutokaupasta 15. syyskuuta. Myynti alkaa toukokuussa, ja hevoset ovat kimppojen omistuksessa vuoden 2020 loppuun asti.

Raveilla ja jääkiekolla on ollut ennenkin yhteistyötä, mutta ei näin laajassa mittakaavassa. Jääkiekon vuoden 1995 MM-joukkueelle hankittiin aikanaan Golden Karjala-niminen kimppahevonen, mutta nyt oma hevonen tulee peräti kahdelletoista eri joukkueelle.

”Oikea hetki tällaiselle yhteistyölle on juuri nyt. Jääkiekon kannattajilla on nyt mahdollisuus omistaa hevonen yhdessä suosikkijoukkueensa kanssa”, Suomen Hippoksen kehityspäällikkö Suvi Louhelainen sanoo.

Yksi osuus maksaa jokaisessa kimpassa 100 euroa, eikä Raviliigan aikana tule muita kuluja. Hevosten juoksemista palkintorahoista ja myyntihinnasta luovutetaan vuoden 2020 päätteeksi puolet osuuksien omistajille ja puolet liigaseurojen valitsemiin kohteisiin. Omistajat voivat myös luovuttaa osansa hyväntekeväisyyteen.

Jääkiekkoliigassa yhteinen kimppahevosprojekti on otettu myönteisesti vastaan. Raviliigasta toivotaan lisäaktiviteettia erityisesti kesäajalle, jolloin jääkiekko viettää muuten hiljaiseloa.

”Silloin meillä on enemmän luppoaikaa, jolloin ravien kautta saadaan lisää ohjelmaa. On mielenkiintoista nähdä, millaisia uudenlaisia mahdollisuuksia Raviliiga tuo Liigalle ja liigaseuroille, Jääkiekon SM-liiga Oy:n myynti- ja yhteysjohtaja Juha Kuosa kommentoi.

”Olen aina ollut SaiPan miehiä, vaikka olenkin asunut 25 vuotta Lahdessa. Nykyään yhteistyö on tiiviimpää Jukureiden kanssa, muun muassa ruoka kaikkiin liigaotteluihin tehdään raviradan keittiössä”, Mikkelin ja Lappeenrannan raviratojen toimitusjohtaja Kari Tiainen paljastaa. Kuva: Anu Leppänen


Valtaosa valmentajista on valittu


Tiistaina Vermossa pidetyssä tiedotustilaisuudessa julkaistiin mukana olevat jääkiekkojoukkueet ja raviradat, mutta ei vielä hevosten tulevia valmentajia. Ravinetti oli yhteydessä kaikkiin mukana oleviin raviratoihin ja soittokierroksen perusteella selvisi, että lähes kaikki ovat jo valinneet hevosten valmentajat.Tampereella on tunnetusti kaksi jääkiekkojoukkuetta, Ilves ja Tappara, jotka molemmat perustavat oman Raviliiga-joukkueen. Ilveksen Raviliiga-hevosta tulevat valmentamaan

Marjo Kivimaa

ja

Mika Forss

, Tapparan joukkueen hevosta puolestaan

Tuija Irri

perheineen.”Teivon mäeltä tuntuu löytyvän enemmän Ilves-henkistä väkeä, mutta on meillä myös Tapparan ihmisiä mukana. Irrin perheessä Kari ja Jonna ovat Tappara-henkisiä, Joni-Petteri ja Tuija puolestaan ainakin vielä Ilveksen takana”, Teivon raviradan toimitusjohtaja

Päivi Lehtonen

paljastaa.Lappeenrannassa SaiPan Raviliiga-hevosta valmentavat yhdessä

Matti Nisonen

ja

Ilkka Pyysalo

, joka tunnetaan kaksinkertaisen ravikuningattaren

Saaga S

:n valmentajana.Mikkelissä puolestaan yhteistyö on jo ennestään luontevaa ja tiivistä, sillä ravirata ja jäähalli sijaitsevat vierekkäin.”Jäähallin ja raviradan rakennusten väli on kahdeksan metriä ja nykyään niiden välillä on jopa käytävä. Raviliiga-hevonen pitää sitten aikanaan viedä lätkätapahtumiin, jopa jäälle erätauolla”, Mikkelin ja Lappeenrannan raviratojen toimitusjohtajana työskentelevä

Kari Tiainen

suunnittelee.Päivitetty 11.4.2017 klo 15.51: lisätty tieto Oulun Raviliiga-joukkueen valmentajasta.
Liigaseura Ravirata Hevosen valmentaja
HIFK Vermo ei vielä valittu
HPK Forssa Ville Mäkelä
Ilves Teivo Marjo Kivimaa ja Mika Forss
Jukurit Mikkeli Jouni Hillbom
JYP Killeri ei vielä valittu
KooKoo Kouvola Marko Heikari
Kärpät Oulu Katja Melkko ja Janne Soronen
Pelicans Jokimaa Juuso Holttinen
SaiPa Lappeenranta Matti Nisonen ja Ilkka Pyysalo
Sport PowerPark ei vielä valittu
Tappara Teivo Tuija Irri
TPS Turku Harri Koivunen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hevonen lahjoitti lähes 450 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Uutisviikko minuutissa: Massia isosti ja monenlaista muuta jännää

Arvotamma Mascate Match jää kotimaahan – hinta 307 000 euroa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video