Uutiset

Salaus on eri hevonen - keulasta

Kuva: Ville Toivonen
Salaus piti #matkallakunkkareihin-lähdön haarukassaan alusta loppuun, vaikka ulkoa vyöryi kovia nimiä, Alf ja Tulinko, sekä uloimpaa jättiyllättäjä Ruutu-Viesker. Voittajan rattailla kannusti hämeenlinnalaisvalmentaja Juho Ihamuotila.

VERMO. Pääsiäisen aaton ravit tarjosivat muun muassa upean loppusuoran taiston #matkallakunkkareihin-lähdössä. Yllättäjä Salaus kurotti parhaiten rattaillaan valmentajansa Juho Ihamuotila. Mika Forss kommentoi taas ajojaan videolla.

Alussa keulapaikasta syntyi tiukka taisto, joka ratkesi ehkä osaksi Pikku Hyvän hylkäykseen johtaneeseen laukkaan. Toki voi olla, että Salaus olisi saanut keulan joka tapauksessa. Lopussa taas takajuokoista jyskytti kova kolmannen ja jopa neljännen radan juna: Rokin MaxiAlf sekä Tulinko. Rokin Maxi laukkasi loppumetreillä, ja muut ulkoradan jyrääjät saivat tyytyä himmeämpiin totosijoihin. Salaus lisäsi vauhtia tarpeen mukaan ja voitti lopulta varmasti.

"Salaus on vain niin eri hevonen keulasta tai vapaalta radalta", Juho Ihamuotila tuumi.

"Joten latasin alkuun kaiken mitä lähti, juuri tästä syystä. Paljon oli kysymysmerkkejä ilmassa, kun Salausta vaivasi tässä välissä kaviopaisekin."

Ihan hyvin päästiin valmistautumaan tähän starttiin, mutta ehkä se hieman turhan äkkiä tuli kuitenkin. Ilmoitin, kun oli niin sopiva sarja.

Finest Chocolate oli pelaajien

luottamuksen arvoinen. Se oli 65:n pelatuin hevonen. Ruuna taisteli ihailtavasti pitkän matkan maaliin saakka, mutta helposti voitto ei irronnut 

Teemu Keskitalon 

ajokille. Ikitsemppari 

Global Kid 

pikkuprässäili rinnalla matkan varrella, ja teki loppukurvista selvittyään vielä todella tiukan viimeisen hyökkäyksen. Finest Chocolate piti kuitenkin turvankärjen edellä tasaisesti viime metrien ajan. Voittajalla on taas putki päällä: ykkönen oli kolmas perättäinen, ja koko kaudella 

Terhi Vanhalan 

suojatti on ennättänyt jo viiteen tolppaan.Kuva: Ville Toivonen
Finest Chocolate Chocolate ja Teemu Keskitalo vastasivat hiljattain maaliin asti kovalle pitkän matkan jyrälle Global Kidille maaliin asti. Kuinka valjakon käy tänään ja mm. Kaviovakion kohteessa kolme?Keula oli valttia seuraavassakin 65-kohteessa, kun Tommi Kylliäinen, joka tunnetusti pääsee hevosella lujaa, pääsi Arsi Skytän valmentamalla Tiger Sharkillakin hetki ensi askeleilla tuulta halkomaan. Loppukaarteessa valjakko irtosi, ja peli oli sillä selvä. Kouvolalainen Skyttä tekee hyviä reissuja maan pääradalle Vermoon, sillä maaliskuussa hän haki Victory Zetillä kahdesti ykkösrahat Vermosta, ja huhtikuussa oli vuorossa tallin toinen tamma Tiger Shark.

T65-kierros päättyi kovaan lämpöisten Finlandia-ajo-lähtöön. Siinä Mika Forss ajoi ensimmäistä kertaa Hannu Korven valmentamaa Saxoita, joka väläytti jo nuorena ikäluokkahevosen otteita. Välillä se kärsi vammoista, mutta viimeistään nyt ruuna näytti taas voivansa yltää vaikka kuinka korkealle. Se hallitsi keulan rinnalta kisaa tyylikkäästi. Forssin ajosuoritus vauhdin hiljetessä johtavan rinnalle ja siitä lopun hallinta oli myös onnistunut suoritus.

Vermossa ajetaan usein keskiviikkoisin vain kaksi suomenhevoslähtöä, mutta tämän illan erikoisuutena oli rodun aloittelevien hevosten sarjasta peräti kahteen osaan jaettu kisa. Molemmat alasarjat olivat täysiä 16 hevosen tasoituksia, ja kaikkiaan illassa oli siis kolme suomenhevosten lähtöä. Lukumääräisesti startissa oli siis paljon tavallista enemmän kylmäverisiä.

Illan päättänyt matalan tasoituksen kakkososa oli jännä kisa, kun loppukirissä voitosta taistelivat hevoset, joilla oli lähdön hetkellä 60 metriä eroa. Jukka Mattilan valmentama lupaus Korven Liideri haki keulan alun varmistelun jälkeen ja hallitsi. Todella kaukaa taustalta kiersi viimeisellä takasuoralla prässääjäksi Pertti Puikkosen lupaus Näätinki, joka teki jo viikko sitten huiman volttituloksen 26,7 samalla täydellä matkalla. Nyt se meni 27,6, mutta se ei riittänyt. Antti Teivainen on tosi taitava sytyttämään ja pitämään ravilla suomenhevosia, ja niinpä Korven Liiderikin on läytänyt oikean rytmin nurmijärveläisen käsissä: voitto oli toinen peräkkäinen, eikä valjakko yhdessä ollessaan ole vielä hävinnyt. Välillä Korven Liideri haparoi, mutta Teivainen piti ruunan fokuksen  kohdallaan.

https://www.youtube.com/watch?v=fysNk7ZkYc0

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sultan Journeyn henki loppui: "Todella hieno ja fiksu hevonen"

Matias Salon tallilla tasaiset kolme saumaa Vermossa ja uutena hevosena Goofy

Hevosen potku naamaan Lapuan raveissa aiheutti Tiina Koskiselle sairaalareissun

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video