Uutiset

Ravinetti seuraa sunnuntaina Vermon Kuninkuusraveja lähtö lähdöltä

Anu Leppänen

Lähtö 12: Vermon ravisunnuntain päätöslähdön parhaat olivat vajaa kuukausi sitten Porissa kohdanneet Jontikka ja Hannu Hietanen sekä Vihellys ja Kim Åkerlund. Porissa Vihellys oli niukasti parempi, mutta nyt Jontikka otti revanssin koko matkan johdon jälkeen.
"Jontikka on tavallista lahjakkaampi ravurinalku, mutta viime syksynä se sairastui. Tiesin, että pahin vastustaja on takanamme, mutta luotin Jontikan nopeuteen. Tämä oli eräänlainen testistartti ja nyt tuntuu, että ori ilmoitetaan Derby-karsintoihin", Hietanen kuvaili.

Lähtö 11: Haastajadivisioonassa oli kaksi lämminveristä yli muiden: Hannu Torvisen El Dirtyman ja Jorma Kontion luotsaama Sunbeam. Jälkimmäinen parivaljakko otti aluksi keulapaikan, mutta El Dirtyman otti 500 metrin juoksun jälkeen keulaan. Asemat pysyivät samoin loppusuoralle asti, missä Sunbeam yritti haastaa lähdön pelisuosikin. Ohi ei silti ollut asiaa.
"Ruuna on oikein mukava ajaa. Vahva ja pääsee nykyään lujaakin", Torvinen kehaisee.
Valmentaja Elina Lakkonen ei ihmettele ruunan neljättä peräkkäistä voittoa.
"Treeniä ollaan vaan lisätty. Nykyään ajetaan kolme kertaa viikossa vähän pidempää hiittiä", Laakkonen kertoi.Lähtö 8: Hissun Aarre ei ollut Vermossa lauantaina parhaimmillaan jääden seitsemänneksi. Tosin silloin syntyivät ennätyslukemat 23,9. Sunnuntaina voittoon riitti keulapaikalta 24,6-tulos. Lopussa Tuomas Pakkasen ajokki sai kunnon haasteen varhain rinnalle kiertäneeltä Vapperilta, mutta voitto matkasi niukasti Ylä-Savoon.

Hissun Aarre on varsinainen kuninkuusravihevonen, sillä viime vuonna Turussa ruuna voitti molempina päivinä.

"Ruuna on mennyt aika lailla eteenpäin viimeisten kahden vuoden aikana. Tämän sisällä on paljon fysiikkaa. Se pitäisi vaan saada sieltä ulos", Pakkanen tuumi.

Hissun Aarteella on hieman tavallisuudesta poikkeavat valmennusmenetelmät ravihevoselle.

"Valmentaja Mikko Väisänen valmentaa tätä muun muassa kiitolaukkavedoilla", Pakkanen paljasti.

Hissun Aarre oli niukasti paras 8. lähdön maaliintulossa. Kuva: Anu Leppänen

Lähtö 7: Hopeadivisiionassa saatiin kunnon totopaukku, kun aiemmin voitokas, mutta tänä vuonna ykkössijoitta juossut Global Option ja Erkki-Pekka Mäkinen kukistivat kollegansa lähes 80:n kertoimella. Ruuna avasi vauhdikkaasti, muttei päässyt keulaan. Suojaisa paikka löytyi kuitenkin parijonosta. Suosikki Madrid kiertyi varhain johtaneen Zeus Kempin rinnalle. Nämä eivät kuitenkaan kyenneet vastaamaan lopussa Global Optionin kiriin. Mäkinen pääsikin tuulettamaan omintakeisella tyylillään maalisuoralla.

"Paistaa se aurinko joskus risukasaankin", Mäkinen hauskuutti yleisöä."

"Piiskakin putosi takasuoralla, kun vähän innostuin. Edes paraskaan pornovideo ei vedä vertoja sille fiilikselle, mikä loppusuoralla oli", Mäkinen hehkutti.

Tamperelaiselta Erkki-Pekka Mäkiseltä sujuu rap-musiikkikin, eikä nauru juurikaan koskaan hyydy. Kuva: Anu Leppänen

Lähtö 5: Arctic Ile pakeni horisonttiin Voimaliigassa. Juoksu oli pitkälit Pekka "Kultasormi" Korven taktinen taidonnäyte. Hän käytti tuttua keinoa: kaasu pohjaan jo päätöskierroksen alkuvaiheessa. Muut eivät kunnolla ehtineet reagoimaankaan yllättävään vauhdinlisäykseen ja Arctic Ile voitti reilulla marginaalilla ennen  hyvin kirinyttä Ideal du Pointia ja Suomessa debytoinutta I'm Just A Sundia.

"Arctic Ile on ollut hyvässä kunnossa jo pitkään, mutta juoksut eivät vain ole oikein natsanneet. Ori nauttii, kun se saa tehdä omaa juoksuaan. Uskoinkin, että se viimeisen kierroksen tulee hiljaisella matkavauhdilla aika lujaa", Korpi analysoi.

Pekka Korven valmentama ja ohjastama Arctic Ile karkasi loppusuoralla ylivoimavoittoon. Kuva: Anu Leppänen

Lähtö2: Torvisen veljekset Jukka ja Hannu poimivat lauantaina Vermon toisessa lähdössä parhaat palat. Näin kävi sunnuntainakin toisessa koitoksessa eli Derbykenraalilähdössä. Lauantaina Hannu veti pidemmän korren, mutta sunnuntaina oli Jukan vuoro olla veljeksistä niukasti parempi Callela Leonardin rattailla.

"Saimme hyvän juoksun aluksi sisäradalla ja viimeisellä kierroksella hyvän vetävän selän eteemme. Luulin, että olisimme päässeet pätkällä Mas Archiesta ohi, mutta hyvinhän se vastasi loppuun saakka, Jukka Torvinen, kuvaili.

Callela Leonard voitti viime vuonna Teivossa Kriteriumin, mutta tämän vuoden voittsaldo aukesi vasta Vermossa.

"Ruuna ei ole ollut alkuvuoden starteissa sellainen kuin sen pitää olla, jos aioitaan menestyä Derbyssä. Oikeaan suuntaan nyt kuitenkin ollaan menossa", Torvinen pohti.

Torvisen veljekset kävivät tuiman taiston loppusuoralla. Kuva: Anu Leppänen

Lähtö 1: Vermon sunnuntaipäivä alkoi (kahden ponilähdön jälkeen) Salamakypärät-lähdöllä, missä aivan peliajan loppuvaiheessa Dominique Halm ja Emma Väre iskettiin suursuosikiksi. Väre ei satsannut lähtöön.

"Tarkoituksella menin myös harjoituslähtöön ja siinä se meni aika monta mutkaa. Onneksi varsinaisessa lähdössä kaikki sujui hyvin", ohjastaja Väre kertoi.

Jo ensimmäisellä takasuoralla keulapaikka oli tarjolla suosikille. Sen jälkeen loppu olikin täyttä sooloilua. Väre kertoikin siirtyvänsä päivän ainoan ohjastustehtävänsä jälkeen katsomoon fiilistelemään.

Nelivuotiaalla ruunalla on vasta kuusi starttia.

"Dominique Halmin kohdalla kaikki ei ole ollut helppoa. Viime vuonna se oli aivan liian innokas, eikä keskittynyt lainkaan tähän ravihommaan", valmentaja Risto Väre paljastaa.

Isä Risto Väre halasi tytärtään Emmä Värettä Salamakypärät- lähdön voiton jälkeen. Kuva: Anu Leppänen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Utalalle mielenkiintoisia Onkel Investin Ruotsin tammoja

Kurri Jari Boko tulee ja valloittaa Suomen sekä enemmänkin?

Tapio Perttuselle avoimen tason ennätyskuntoinen ranskalainen Cash Maker - ”Tällaiselle on Suomen ykkössarjoissa varmasti tilaa”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle