Uutiset

Jamie Hyneman mursi ennätyksensä pieniksi palasiksi

Kuvat: Anu Leppänen
Jamie Hyneman ja Ari Moilanen olivat ylivoimaisia Fast Cupin finaalissa.

VERMO. Fast Cupin finaalissa nähti upea kiri Jamie Hynemanilta, jonka esikuva tunnetaan Myytinmurtajat-ohjelmasta ja mursuviiksistään. Aika vinkeä on ilmeisesti ruuna Jamie Hynemankin, ja ennenkaikkea tosi lupaava ravuri.

Fast Cupissa keulan Wang Dang Doodle sai räväkän 09,5-tahtisen alkupuolikkaan jälkeen rauhoittaa reilusti vauhtia, eikä toinen pari ulkona tuntunut Marko Redsvenin valmennettavalle Jamie Hynemanille mitenkän unelmapaikalta. Siitähän joutuu tunnetusti lähtemään aikaisin kiriin. Toisaalta Ari Moilasen ajokki näytti pursuavan energiaa matkalla, ja niinpä sen kiri olikin räjähtävä: 10,0-tahtia viimeiset 600 metriä. Muut eivät pysyneet Kouvolan ruunan kyydissä oikein askeltakaan. Loppusuoralla Harri Koivusen ajama Markku Punkarin suojatti Overfun Match sai tilaa johtavan takaa, ja se tuli suoran suurin piirtein samaa tahtia voittajan kanssa, mutta "juna oli jo mennyt". Jamie Hyneman pisteli täyden matkan upeaan kilometriaikaan 13,3. Aiemmin se oli mennyt saman matkan tulokseen 15,8!

"Viime lähdöissä on tapahtunut kaikenlaista, ja on mukavaa, että Jamie Hyneman pääsi nyt näyttämään millainen hevonen se oikein on", Moilanen myhäili.

"Se on tosi arka ja pelkää vähän kaikkea, ja lämmityksessäkin tuntui, että riittääkö edes koko rata, vaikka se on täällä Vermossa aika leveä. Kisassa se toimi sitten hyvin, ja ainesta tuntuisi olevan aika paljoon."

Anu Leppänen
Moilanen, Jamie Hyneman ja sen hoitaja Hanna Leinikko.Valmentaja Marko Redsven oli samaa mieltä:

"Tässä on paljon hevosta, kunhan palaset loksahtavat vain kohdalleen. Palattiin varustuksessa hieman taaksepäin ja huollettiin ruunaa ennen edellistä starttia myös hieman."

Anu Leppänen
Marko Redsven.Kovan tuloksen Vermon lauantain alkupäässä räväytti myös Tuomas Korvenojan suojatti Laura Vixi. Nelivuotias tamma paineli takarivistä kuolemanpaikalle kiertäneenä 2100 metriä 13,7, eli tulossadosta päätellenkin olosuhteet olivat Vermossa Derbyn arvolle sopivat. Laura Vixi karsiutui edellisessä startissaan toista viikkoa sitten Jägersrossa Ruotsin Tammaderbystä niukasti mentyään silloin 2140 metriä 12,5.

"Laura parantaa koko ajan, sillä se sairastui kovasti viime kaudella ja on ehtinyt juosta tänä vuonna vasta viisi starttia", Korvenoja huomautti.

Anu Leppänen
Laura Vixi ja Tuomas Korvenoja pitävät raskaan reissun jälkeenkin, Axel Foley ja Rose Coger kirittävät.Iltapäivä alkoi Kirkkonummen Jukka Mattilan lupaavan suojatin Korven Liiderin voittokirillä. Keulassa painellut Merran Roihu näytti jo karkaavan mutta viime metrit olivat sen verran tahmeita, että Antti Teivaisen kannustama Korven Liideri ja Mellun Myrskykin ehtivät ohi.

"Korven Liideri on vielä vähän raakile, mutta siitä tulee hyvä",  Teivainen uskoi.

"Ruuna ei vielä muista koko ajan keskittyä ja alut ovat vaikeita, mutta se menee vahvasti eteenpäin ja sen eväillä on mielenkiintoista nähdä, mihin ura johtaa. Minulla on kaikki hyvin keskiviikon tärskyn jälkeen. Yksi selkälihas vähän vihoittelee, mutta ei mitään sellaista, mihin ei särkylääke auttaisi."

Anu Leppänen
Jukka Mattila, Korven Liideri ja Teivainen, joka ei pikkukolhuista säiky hänkään.Anu Leppänen
Sahara Hoit Mama ja Vermon oma valmentaja Jani Hautaviita pääsivät myös seremonioihin derbypäivänä.Anu Leppänen
Mas Active kiri Vermossa kärkeen Juha Utalan kannustamana.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkka: Planbee oli paras suunnitelma Teivossa - monen käänteen kautta jättipottiin

Pekka Korpi tiivisti tulevan finaalin hengen: "Derbyä ei ole ihan helppo voittaa" – Karsintojen suurin yllättäjä lähtee sisäradalta 120 000 euron jahtiin

Ville Kallen Derby-voitto täytti Jouko Paavolan toiveen: "Koko ajan väräjää täällä sisällä" – Olli-Pekka Hämäläinen oli tyytyväinen hyvin haastaneen Sipiseen kakkosesta

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video