Uutiset

Zogo Match hurmasi urheudellaan

Kuva: Anu Leppänen
Zogo Match oli muita päätä pidempi Kolmivuotispokaalissa. Simo Mehtonen omistaa, Ari Moilanen ajoi. Moilanen oli lauantain hahmo naruteltuaan yhteensä neljä voittoa.

VERMO. Kolmevuotispokaalin vieneen Zogo Matchin suoritus ei jättänyt sijaa jossitteluille. Voittoaika 13,3ake jäi vain kaksi kymmenystä kolmevuotiaiden täyden matkan Suomen ennätyksestä.

Kolmevuotiailla päästettiin heti auton takaa kovat piipussa, kun sekä Zogo Match että seiskaradalta startannut Jolly Roy halusivat keulaan. Jarmo Saarela pääsi Jolly Roylla melko väljästi johtopaikalle, mutta Ari Moilanen teki takasuoralle tultaessa vielä uuden yrityksen Zogo Matchin rattailla. Keulapaikka ei irronnut, vaikka vauhti oli huimaa: avauspuolikas mentiin peräti 1.08-vauhtia.

Zogo Matchin kohtaloksi jäi paikka toisen radan veturina, kun suursuosikki Viking Grace taas pääsi nauttimaan sen vetoavusta. Toisella puolikkaalla vauhti rauhoittui, kunnes kirikierrokselle lähdettäessä kyytiä alettiin taas kiristää, ja viimeinen puolikas tultiin isoa kovaa.

Santtu Raitala lähti loppusuoralle tultaessa Viking Gracella kolmannelle, mutta suosikin veto ei riittänyt ohituksiin asti, vaikka se samaan rintamaan kärkiparin kanssa nousikin. Zogo Match kurkotti parhaiten ja nappasi kymppitonnin ykkösen ennen myös urheasti kamppaillutta Jolly Royta. Staro Moschino jäi hyvävoimaisen oloisena kiinni voittajan taakse.

"Tämä ei mennyt yhtään käsikirjoituksen mukaan", Ari Moilanen totesi voittajahaastattelussa. "Ei tuosta ollut kiva ajaa, mutta onneksi oli noin hyvä hevonen, joka kesti sen.

Zogo Match on kesästä asti kuulunut ikäluokan kärkikaartiin. Valmentaja Antti Ojanperä ajoi sen mm. Oulu Expressin kakkoseksi ja Kriteriumin finaaliin, jossa kasiradalta startannut Zogo Match sai kuitenkin tyytyä yhdenteentoista sijaan.

"Startin jälkeen vähän pohdittiin, että jätetäänkö jo talvitauolle, mutta se oli kotona sunnuntaina tosi pirteän oloinen", Jutta Ihalainen valmennustiimistä kertoi. "Kun hevonen oli niin pörheänä, ajateltiin, että ajetaan sitten kilpaa. Tämä on vähän sellaista hommaa, että suunnitelmat saattavat muuttua suuntaan ja toiseen."

Zogo Match on Antti Ojanperän valinta kahden vuoden takaisesta huutokaupasta. Tuolloin sen vasarahinta oli 8000 euroa, ja tuolloinen ori tuli suoraan nykyiselle omistajalleen Simo Mehtoselle.

"Antti sanoi, että ostaa sen itse, jos en osta sitä", Mehtonen muisteli. "Tämä on ensimmäinen kokonainen hevoseni, tätä ennen on ollut vain muutama kimppahevonen."

Raumalainen Mehtonen teki elämäntyönsä kuljetusyrittäjänä.

"Oli yhden miehen kuljetusliike. Kun en uskaltanut yrittäjänä ottaa työntekijöitä, ajattelin, miten voisi työllistää ihmisiä, ja eikö hevosen omistaminen ole aika hyvä tapa."

Kultadivisioonan ykköseksi puristanut Top Of The World täydensi 486 euroa palauttaneen oikean T76-rivin. Juuso Holttisen valmennettavan ohjissa oli Hannu Torvinen, joka suuntasi heti Top Of The Worldin kisan jälkeen kohti lentokenttää ja huomenna odottavaa Ranch Kellyn starttia. Kuva: Anu LeppänenMT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Zogo Match ehti sittenkin

Venerdi muutti Pihtiputaalta Kittilään, Zogo Match Kittilästä Pihtiputaalle

Työvoitto Holttisen päivän kruununa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video